Tente på seg selv da politiet skulle ransake boligen

En kvinne satte fyr på seg selv og ble kritisk skadd da politiet banket på for å ransake boligen hennes onsdag ettermiddag. Spesialenheten for politisaker er koblet inn i saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet banket på kvinnens boligdør i Oppegård i Akershus klokken 14.45 onsdag for å ransake boligen hennes. Da politiet kom inn, låste kvinnen seg inne på badet og satte fyr på seg selv.

– Kvinnen er i 40-årene og er kritisk skadd. Hun ligger på Ullevål universitetssykehus. Tilstanden er ustabil, opplyser operasjonsleder Leif Olav Holten i Follo politidistrikt.

Spesialenheten for politisaker ble rutinemessig varslet etter hendelsen.

– Dette er rutine i alle saker der personer blir skadd i forbindelse med at politiet skal pågripe dem. Vi er glad for at enheten gjennomgår saken, sier politimester Arne Jørgen Olafsen til Dagbladet.no.

Saken skyldtes en stjålet mobiltelefon. Stjør- og Verdal tingrett ba i en rettslig beslutning om bistand til å undersøke kvinnens leilighet. Sim-kortet til den stjålne telefonen var ifølge politiet i kvinnens leilighet, og det var dette kortet politiet skulle lete etter.

– Ettersom dette i utgangspunktet var en bagatellmessig sak, var betjentene på ingen måte forberedt på kvinnens reaksjon. De får nå hjelp til å bearbeide hendelsen, sier Olafsen.

Han opplyser at det ikke er noe som tyder på at kvinnen var innblandet i mer alvorlig kriminalitet enn den stjålne mobiltelefonen. (©NTB)