KONTAKT MED TYSK TERRORCELLE: Bombemannen Lors Dukajev skal ifølge tyske myndigheter hatt kontakt med en tysk terrorcelle. (Foto: Københavns Politi)
KONTAKT MED TYSK TERRORCELLE: Bombemannen Lors Dukajev skal ifølge tyske myndigheter hatt kontakt med en tysk terrorcelle. (Foto: Københavns Politi)

Avviser TV-rykte om eksplosiver hos bombemannen

Belgisk politi avviser påstander på dansk TV om at det er gjort sjokkfunn av 40 kilo sprengstoff i leiligheten til den ett-beinte København-bomberen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lors Doukaiev er mistenkt for å stå bak fredagens bombeangrep mot Hotel Jørgensen i sentrum av København.

Politiinspektør Sven Foldager opplyste tidligere i dag til dansk TV 2 at belgisk politi hadde ransaket leiligheten. Han ville ikke si noe om hva de fant, men i ettermiddag er det blitt hevdet at det er funnet store mengder eksplosiver.

SE VIDEO: Her bokser bombemannen

– Politikilder

Danmarks Radios (DR) korrespondent Mette Fugl hevdet å ha fått denne informasjonen av kilder i belgisk politi.

– Men det er ennå ikke offisielt bekreftet, sa hun i nyhetsprogrammet TV-Avisen onsdag kveld.

Foldager avviser onsdag kveld dette overfor dansk TV 2.

Doukaiev skal ha delt leiligheten sammen med sin mor. Hun har arbeidet som lege, men skal ha gått i dekning etter at sønnen ble bombetatt i København.

– Ikke særlig religiøs

Bombemannens eks-svoger Shepa Bersanov sier til Jyllands-Posten at Doukaiev er mentalt syk.

– Jeg er ikke sjokkert over saken, sier Bersanov.

Han understreker samtidig at han hverken oppfatter den bombetatte mannen som særlig muslimsk eller opptatt av sin tsjetsjenske bakgrunn.

– Han snakker ikke arabisk. Han kom ikke i moskeen og fastet ikke som andre muslimer. Han er verken skikkelig tsjetsjener eller rett-troende muslim, sier han.