- Drapsmistenkt pågrepet i Kina

Mannen som er mistenkt for drapet på norske Pernille Marie Thronsen (21) i Budapest, er pågrepet i Kina, opplyser Utenriksdepartementet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Vi har fått muntlig beskjed om at Zhao Fei befinner seg i Kina, og at han skal være anholdt. Det er opplyst at han har status som mistenkt. Vi avventer skriftlig bekreftelse på disse opplysningene, sier underdirektør Ragnhild Imerslund i UD til NTB.

Pernille Marie Thronsen fra Oslo ble funnet drept på ungdomsherberget City Guesthouse Flora i Ungarns hovedstad Budapest søndag 28. august. Ifølge politiet fant drapet sted dagen før.

Ungarsk politi har utstedt arrestordre på Thronsens kinesiske ekskjæreste, Zhao Fei. Fei forlot landet med fly få timer etter at drapet fant sted, og han har siden vært sporløst forsvunnet.

- Vi har allerede fra 3. september bedt kinesiske myndigheter om å bli orientert om eventuell utvikling i saken, sier Imerslund til NTB.

Kina er ikke med i det internasjonale politisamarbeidet Interpol, og det er ingen utleveringsavtale mellom Kina og Ungarn. Kinesisk UD understreker at de likevel vil bistå i jakten på den ettersøkte mannen, og en talskvinne har tidligere uttalt at kinesisk lov tilsier at politimyndighetene skal bistå i søket etter en drapsmistenkt. (©NTB)