NYTT HÅP: En av de 33 innesperrede gruvearbeiderne i Chile har blitt pappa. Den lille jenta ble forløst ved keisersnitt, og har fått navnet Esperanza   det spanske ordet for håp. (Foto: STR/Afp)
NYTT HÅP: En av de 33 innesperrede gruvearbeiderne i Chile har blitt pappa. Den lille jenta ble forløst ved keisersnitt, og har fått navnet Esperanza det spanske ordet for håp. (Foto: STR/Afp)

Innesperret gruvearbeider har blitt pappa

En av de innesperrede gruvearbeiderne i Chile har blitt pappa. Den nyfødte jenta heter Esperanza - det spanske ordet for håp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den innesperrede gruvearbeideren Ariel Ticona ble tirsdag pappa til en liten jente. Men det blir lenge til han får se sitt barn.

Oppkalt etter teltleiren

Hans kone, Elizabeth Segovia, forteller at den nyfødte er oppkalt etter teltleiren, som pårørende har satt opp ved gruven. Leiren heter Håpets leir, og jenta har fått navnet Esperanza - det spanske ordet for håp.

Ticona og hans kone hadde planlagt å kalle jenta Carolina, men ifølge nyhetsbyrået AP ombestemte de seg etter at de 33 innesperrede gruvearbeiderne ble funnet etter 17 dager.

Håper pappaen skal få se video av jenta

Esperanza ble forløst ved keisersnitt på et sykehus i Copiapo.

Det arbeides for at den nybakte pappaen skal få se et videoopptak av den lille.

– Jeg skal klare dette alene. Han har via brev beroliget meg, forteller Elizabeth.

Paret har fra tidligere to gutter.

Det jobbes på spreng for å hente opp arbeiderne som sitter 700 meter under bakken.