VIL IKKE HA BREKK: Frp mener at landbruksminister Lars Peder Brekk raserer og byråkratiserer norsk jordbruk. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)
VIL IKKE HA BREKK: Frp mener at landbruksminister Lars Peder Brekk raserer og byråkratiserer norsk jordbruk. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)

Brekk jubler over norske alkoholvarer på Polet

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk (Sp) jubler over at Vinmonopolet hittil i år har lansert 23 nye norske produkter, mot fire i hele fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– En stor og gledelig seier. Jeg er veldig glad for at Polet nå også ser det som en oppgave å fremme norsk mat- og drikkekultur, sier Brekk til Nationen.

Norsk hylle

I tillegg til å utvide utvalget, blir de nye norske produktene vist mer oppmerksomhet i de statlige alkoholutsalgene.

– I første omgang vil de merkes i hyllene, men det vil også komme en egen «norsk» hylle i butikkene, der vi presenterer lokale produkter produsert i småskala, sier Vinmonopolets administrerende direktør Kai G. Henriksen.

Like kår

Brekk mener det ikke handler om å øke salget.

– Saken dreier seg ikke om noen liberalisering av alkoholpolitikken eller å fremme salg av mer alkohol. Mitt poeng er at norske produkter må ha like gode kår som utenlandske. Det har de ikke hatt til nå, sier Brekk.

Kortreiste produkter

Vinmonopolet skal i tiden framover fokusere på kortreiste produkter både fra Norge og nabolandene. Brekk liker Polets nye politikk.

– Jeg er veldig fornøyd med Polets nye holdning. Samtidig vil jeg fortsette arbeidet for å liberalisere regelverket for omsetning av alkoholholdige varer for å gjøre det enklere for småskalaprodusenter å selge lokalprodusert sprit, vin og øl direkte til kunder på produksjonsstedet, sier han. (©NTB)