Rösler debuterer for Molde (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)
Rösler debuterer for Molde (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)

Sterk bortetriumf for Rösler i Molde-debuten

Til tross for en underlig utvisning av Makhtar Thioune fikk Uwe Rösler en kjempestart i sin første kamp som Molde-trener.

Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell I Terminliste I Statistikk

Strømsgodset - Molde 1-3

Se sammendrag av kampen i videovinduet øverst.

Det var duket for Uwe Röslers gjeninntreden i fotballmanesjen da hans Molde tok turen til Marienlyst for å møte Strømsgodset mandag kveld. Tyskeren som er hentet inn for å redde en Molde-skute på kollisjonskurs innfridde umiddelbart.

Ingen kommer for å se på trenerne
Rösler var selv naturlig nok strålende fornøyd etter kampen, men fremholdt at spillerne skal ha æren.

- Dette handler ikke om meg, fotball handler om spillerne. Det er ingen som kommer for å se på trenerne. Spillerne har respondert helt fantastisk, mente Rösler rett etter kampslutt.

Drømmestart
Thomas Holm ga Uwe Rösler en fantastisk start etter 15 minutter med en fin volleyscoring fra 15 meter. Strømsgodset-spillerne var meget svake i presset når de lot Makhtar Thioune legge inn fra hjørnet av 16-meteren.

Kvarteret senere var Holm på plass med skuddfoten igjen. Ikke like vakkert eller presist denne gangen, men ballen ble like fullt pirket inn i mål av Makhtar Thioune fra kort hold.

Godset slo tilbake
Strømsgodset kunne ikke leve med en slik utvikling, og satte umiddelbart inn et ekstra gir.

Mohammed Keita reduserte til 1-2 etter 34 minutter, og drammenserne presset på for utligning i resten av omgangen uten å komme nærmere enn da Fredrik Nordkvelle traff luft istedenfor ball på et farlig innlegg fra kanten med bare Molde-keeper Bugge Pettersen som sikring.

Diskuterbar utvisning
57 minutter ut i kampen gikk en Strømsgodset-spiller i bakken etter å ha hatt nærkontakt med foten til Makhtar Thioune.

Dommer Terje Hauge mente at Thioune sparket ned Godset-spilleren med overlegg, og trakk frem det røde kortet. Reprisen viste at Thioune tråkket motstanderen på hælen, men det er vanskelig å si om det skjedde med forsett.

Tabbe avgjorde
Med én mann mindre på banen ga Strømsgodsets keeper Adam Larsen gjestene en hjelpende hånd. Larsen tok seg en tur ut av eget felt og rotet vekk ballen til Molde, slik at Baye Djiby Fall kunne sette inn 1-3 i åpent mål.

Etter dette kunne Molde konsentrere seg om forsvarsspillet, og Uwe Rösler gjennomførte defensive bytter for å kunne lime igjen bakover.

Abu traff to ganger
Strømsgodset presset hardt på mot slutten, men kom ikke nærmere mål enn da innbytter Abu knallet ballen i tverrliggeren på et langskudd. Like klokkerent traff midtbanespilleren da han slaktet ned Magne Simonsen noen minutter tidligere.

Stemplingen med knottene fikk Thiounes tråkk til å fortone seg som et lett kjærtegn, og burde trolig ha ført til at også Strømsgodset måtte avslutte med ti mann. Dommer Terje Hauge nøyde seg likevel med å hente frem det gule kortet fra brystlommen.