Thomas Sørum (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)
Thomas Sørum (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)

Haugesund opp til 5. plass etter to Sørum-mål

Haugesund tok sin andre borteseier på like mange forsøk da de nektet Hønefoss mål på AKA Arena søndag. Thomas Sørum avgjorde med to kalde avslutninger tidlig i første omgang.

Hønefoss - Haugesund 0-2.

Formlaget FK Haugesund var det klart førende laget i oppgjøret mot Hønefoss på AKA Arena søndag. Rogalendingene avgjorde med to scoringer av Thomas Sørum tidlig i første omgang, og etter det var Hønefoss aldri i nærheten av å komme tilbake i kampen.

Hønefoss slet med presisjonen på pasningene mens Haugesund vant det meste av dueller. Resultatet var at Hønefoss svært sjeldent klarte å spille seg frem til motstanderens 16-meter.

Snytt for straffe
Kampbildet kunne imidlertid endret seg tidlig i andre omgang, da Hønefoss’ Kamal Saaliti ble klart hektet innenfor Haugesunds 16-meter. Dommer Tom Harald Hagen har dømt nest flest straffer i Tippeligaen denne sesongen, men holdt fløyta nede ved denne anledningen.

Styrte kampen hele veien
I andre omgang hadde Haugesund full kontroll på oppgjøret. Gjestene kom til flere småfarligheter etter gode pasningskombinasjoner, men satte ned tempoet på kontringene sine betraktelig utover omgangen. Hønefoss klarte på sin side ikke å komme til en eneste stor målsjanse, og virket generelt veldig tamme og ute av stand til å klare å tilrive seg initiativet i kampen.

Se Thomas Sørums iskalde avslutninger fra kampen:

17 minutter: 0-2. Sørum er på plass igjen. En frekk chip over Hønefoss-keeperen.

Se målet her:

456606

12 minutter: 0-1. Thomas Sørum sender Haugesund i ledelsen med en avslutning alene med keeper.

Se målet her:

456600


Reaksjoner etter kampen:

- Vi spiller handikapfotball, tordner Reidar Vågnes. Se intervjuet i TV 2 Play.

- Toskeskap å si at vi har berget plassen, mener Jostein Grindhaug. Se intervjuet i TV 2 Play.

- Jeg blir aldri en ballkunstner, sier Frode Lafton om sin uvante vikarjobb som midtbanespiller. Se invervjuet i TV 2 Play.

- Flaut fra vår side, mener Lars Lafton om Hønefoss' innsats. Se intervjuet i TV 2 Play.

- I dag er vi elleve helter, sier dagens mann, Thomas Sørum, om sitt lag. Se intervjuet i TV 2 Play.