Fernando Torres (Foto: Tim Hales/Ap)
Fernando Torres (Foto: Tim Hales/Ap)

Torres og Liverpool må knekke koden

Torres scorer aldri mot Birmingham - som er i ferd med å bli et mareritt for Liverpool. Sjekk fakta og statistikk!

Birmingham - Liverpool | TV 2 Premier League HD 1 og Sumo kl. 17.00

Innbyrdes
Klubbene har møttes 98 ganger i ligaen. Birmingham har vunnet 28, Liverpool 46, mens 24 har endt med poengdeling.

12 av møtene har vært i Premier League. Av disse har Birmingham vunnet tre, Liverpool kun to, mens hele sju har endt uavgjort.

Birmingham er en av bare tre PL-klubber som har vunnet flere kamper enn de har tapt mot Liverpool - de to andre er Manchester United og Chelsea.

Liverpool har ikke vunnet på åtte PL-kamper mot Birmingham. Forrige seier (3-0) må man helt tilbake til mai 2004 for å finne.

De seks siste oppgjørene har endt uavgjort. Med ny uavgjort denne gangen tangeres PL-rekorden for flest uavgjorte kamper mellom to klubber - Aston Villa og West Ham spilte sju uavgjorte på rad mellom 1998 og 2001.

Dette er det 50. ligamøtet mellom klubbene på St Andrews - Birmingham har vunnet 21 av disse, mens Liverpool står med 15 seirer.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager!
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Birmingham City
Spilte uavgjort på hjemmebane mot alle de såkalte Big Four-klubbene forrige sesong - med uavgjort 1-1 mot både Arsenal og Liverpool etter å ha ligget under.

Birmingham har ikke tapt mot Chelsea, Man. Utd, Arsenal eller Liverpool på seks kamper i Premier League. Forrige tap kom mot Chelsea (0-1) i januar 2008.

Er ubeseiret på de tre første PL-kampene for andre gang, og for første gang på sju år. Med seier i dag tangeres klubbrekorden for beste PL-start.

Har ikke tapt på 16 hjemmekamper i Premier League. 1-2-tapet for Bolton i september 2009 var forrige gang Birmingham-spillerne måtte gå poengløse av eget gress. Dette er klubbens lengste ubeseirede rekke på 54 år.

Cameron Jerome spiller sin 150. ligakamp for Birmingham. Han har scoret 34 mål på 149 kamper.

Nyinnkjøpte Jean Beausejour blir bare den sjuende chileneren som spiller i Premier League.

Liverpool
Roy Hodgson har ikke vunnet på tre PL-kamper i Birmingham, med tap mot både Aston Villa og Birmingham da hans tidligere klubb Fulham gjestet byen forrige sesong.

Har ikke tapt på åtte PL-kamper i Birmingham.

Med tap blir dette Liverpools verste sesongstart noensinne i Premier League. I 2006/07-sesongen hadde de fire poeng etter fire kamper og endte på tredjeplass til slutt.

Klubben har 19 skudd på mål denne sesong - færre enn noen annen Big Four-klubb - etter Arsenal (30), Manchester United og Chelsea (28) (før lørdagens kamper).

Liverpool har scoret bare to mål på fem PL-kamper, og har ikke scoret i første omgang på seks PL-kamper - siden 3-0-seieren over West Ham 19. april.

Steven Gerrard har scoret seks mål på ni PL-kamper i karrieren mot Birmingham, inkludert mål i begge møtene mellom klubbene forrige sesong.

Birmingham er én av kun tre klubber i Premier League som Fernando Torres har spilt mot uten å score. De to andre er Burnley og Wolves. Birmingham er også den eneste klubben Torres har spilt mot mer enn én gang uten å finne veien til nettmaskene.

Steven Gerrard (Foto: SIMON DAWSON/AP)
Steven Gerrard (Foto: SIMON DAWSON/AP)

Kilder: Infostrada.com og altomfotball.no