Birmingham City's Craig Gardner, right, vies for the ball against Everton's Mikel Arteta (Foto: Tim Hales/AP)
Birmingham City's Craig Gardner, right, vies for the ball against Everton's Mikel Arteta (Foto: Tim Hales/AP)

Advarer mot å fyre opp Rooney

Arteta tror hets fra hjemmepublikummet vil hjelpe Rooney.

Evertons spanske midtbanespiller Mikel Arteta advarer hjemmefansen mot å hetse Wayne Rooney. Til Sky Sports sier han at han tror dette kan gjøre Manchester Uniteds stjernespiss enda farligere.

- Store spillere klarer alltid å benytte piping og tilrop fra tribunen til sin fordel, noe som kan gjøre situasjonen verre for oss. Rooney kan reagere på pipingen med å vise hva han er god for på fotballbanen, sier midtbaneeleganten.

Sammenligner med Ronaldo
Arteta sammenligner Wayne Rooneys situasjon med Cristiano Ronaldo, som opplevde å bli pepet ut under hver bortekamp etter VM i 2006 hvor Portugal slo ut England.

- Ronaldo reagerte på hetsingen fra tribunen med å vise hvilken fantastisk spiller han er. Derfor håper jeg at Everton-fansen vil avstå fra å behandle Wayne på en dårlig måte.

Oppfordrer til respekt
Selv om han trolig taler for døve ører, oppfordrer Arteta Everton-fansen til å respektere Rooney for den fantastiske spilleren han er.

- Han er en utrolig spiller, som elsker Everton, men som benyttet muligheten da en så stor klubb som Manchester United viste sin interesse. Til gjengjeld sørget han for at Everton fikk gode penger for ham.

- Han har aldri sagt et ondt ord om Everton, og spillerne og lederne her i klubben er fortsatt glad i ham, sier Arteta.