Gerard Houllier (Foto: Matt Dunham/Ap)
Gerard Houllier (Foto: Matt Dunham/Ap)

Houllier usikker på når han overtar Villa

Det kan ta over en uke før Villas nye manager er på plass i Birmingham.

Gerard Houllier vet fremdeles ikke når han kan overta som Aston Villa-manager, ettersom det franske fotballforbundet i verste fall kan tvinge ham til å jobbe ut oppsigelsestiden på tre måneder.

Det kunne franskemannen selv fortelle da han ble presentert som Villa-manager fredag.

Se video fra pressekonferansen i videovinduet over!

Houllier håper imidlertid at det lar seg ordne langt tidligere, men Stoke-kampen mandag kommer for tidlig.

- Jeg er glad, stolt, sulten og frisk, og jeg kan ikke vente på å komme i gang. Dessverre blir jeg ikke klar til Stoke-kampen, fordi, som dere vet, er jeg ansatt i FFF. Etter fransk lov kan fotballforbundet kreve at jeg blir der i tre måneder, men nå forhandler jeg med styreformannen om å dra langt tidligere. Jeg håper å være klar til Bolton-kampen, eller like etter den, sier han.

Bolton gjester for øvrig Villa Park 18. september, noe som betyr at det kan bli minst en ukes ventetid før franskmannen er på plass.

Houllier har fått en treårskontrakt, og gleder seg til å ta fatt på sin nye jobb i Birmingham.

- Jeg liker at man gjør ting som et lag. Du kan spørre i de klubbene jeg har vært, enten det er Lyon, Liverpool eller Paris. Jeg kan føle at vi kommer til å være sammen om dette, og det var der det klikket. Kjemien, visjonen, verdiene, klubbens kvalitet og fanbasen. Alt er her, sier Houllier, som har store ambisjoner.

- 19 andre lag ønsker å vinne serien, men vi skal gjøre alt for å ende så høyt som mulig.