Torstein Andersen Aase (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)
Torstein Andersen Aase (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)

Stabæk-Aase tilbake etter en tøff hodeskade

Stabæks unge talent, Torstein Andersen Aase fikk en ball i hodet for seks måneder siden og har vært ute av spill siden.

-Jeg er utrolig takknemlig overfor Stabæk over måten de har behandlet meg på i denne perioden her, sier Torstein Andersen Aase.

Men veien tilbake har vært tøff. Det var i februar at Andersen Aase fikk en ball i hodet da han varmet opp til kamp med G19-landslaget. Resultatet ble en kraftig hjernerystelse som har holdt han ute av spill i hele seks måneder.

-Jeg har sittet i et mørkt rom og tittet i veggen. Det er i hovedsak dette det handler om. Man må være tålmodig, stole på seg selv og kjenne på kroppen sin og ta det gradvis når man kommer tilbake.

– Men det har vært tøft?

-Det har vært tøft, men det har også lært meg om hva jeg ønsker med fotballen og hvor glad jeg er i det. Jeg har kommet mer sulten ut av det, sier en optimistisk Andersen Aase.

Unggutten har ikke hatt noe ønske om å uttale seg så mye om hodeskaden. Han vil ikke at han skal kjennes igjen som "den spilleren som var skadet."

-For meg er det viktig å være positiv for fremtiden og ikke tro jeg er bedre enn jeg er, men bevise det for meg selv og andre. Det er viktig å ha fokus fremover, sier Andersen Aase.

Og unggutten har vært i gode hender i skadeprosessen. Pappa er landslagslege og hodespesialist, Thor Einar Andersen.

-Han kan mye om det her og er veldig takknemlig for den hjelpen jeg har fått av han. Han har mye erfaring og har forsket på det her så det har hjulpet, det er ikke noe tvil om det.

Nå har Stabæk-talentet signert en ny kontrakt med Stabæk ut 2012. En viktig signering for Jan Jönsson.

-Man må bare beklage at han har vært ute som han har vært i år. Han hadde fått veldig mye spilletid. Han har en voksende spilleforståelse og han spilte seg inn i laget på høsten. Vi får nå se fremover. Jeg har tro på spilletid allerede i høst, sier Jan Jönsson.

-Drømmen er å spille en kamp eller to mot slutten av sesongen, men jeg skal inn i troppen til neste år. Det er det som er målet mitt, sier en målrettet Andersen Aase.

– Så spillerne ute på feltet her bør ikke føle seg alt for trygge?

-Absolut ikke, ler unggutten.