Philippe Gilbert og Filippo Pozzato (Foto: KARIM JAAFAR/AFP)
Philippe Gilbert og Filippo Pozzato (Foto: KARIM JAAFAR/AFP)

Pozzato ofrer sexlivet for VM-triumf

Den italienske VM-favoritten med intime betroelser.

Italienske Filippo Pozzato, som ser på Thor Hushovd som en av sine argeste VM-konkurrenter, ofrer det meste for å ha suksess i VM.

Derfor gir italieneren avkall på sex, i håp om at det skal hjelpe ham til triumf.

- Å holde seg unna kvinner er ikke et problem for meg for øyeblikket. For å vinne VM er jeg ville til å ofre både det og andre ting, sier han til Gazzetta dello Sport, ifølge Cyclingnews.

- Ikke hatt sex siden Giroen
Og faktisk går Pozzato så langt at han avslører at det er en stund siden han har vært intim.

- Jeg har ikke hatt sex siden jeg slo opp med kjæresten min under Giro d’Italia. Slutten på forholdet mitt var vanskelig, og under Giroen sov jeg i bare to eller tre timer. Jeg var et vrak, forklarer han.

Før i tiden skal flere italienske ryttere ha avstått fra sex i månedsvis mot slutten av sesongen, og på 40- og 50-tallet trodde man det hjalp på prestasjonene.

Vittorio Adorni hadde ikke sex i det hele tatt i 1968-sesongen, og endte opp med å vinne VM-tittelen i Imola.

Vil kvitte seg med playboy-stempelet
Noe vil kanskje ha vanskelig for å tro at Pozzato avstår fra sex, for rytteren, som fyller 29 år fredag, bor i Monte Carlo, kjører Ferrari og har et playboystempel hengende over seg.

- Jeg har blitt stemplet som en playboy, men jeg håper ting vil endre seg nå. Jeg har hatt det moro før i tiden, slik alle på min alder. Men nå er jeg 110 prosent dedikert til syklingen, sier Pozzato.

Og Katjusja-rytteren har heller ikke hatt tid til å tenke på så mye annet enn sykling den siste tiden.

- Jeg har vært vekke hjemmefra i to måneder nå, enten for ritt eller treningsleire. Jeg begynner å bli vant til det, selv om jeg savner familien min litt, sier han.

Sannsynligvis Italias kaptein
Det er ventet at Italias landslagstrener Paolo Bettini utnevner Pozzato som lederen i det italienske VM-laget tirsdag.

- Jeg vil være veldig stolt om jeg leder det italienske laget, og å vinne VM-tittelen vil være et høydepunkt i alles karriere, sier 29-åringen.

Han tror avslutningen på VM-løypa i Melbourne passer ham godt.

- Jeg tror jeg har en god mulighet om det er rundt 30 rytteren samlet i motbakkeavslutningen. Jeg tror jeg har noe jeg skulle ha sagt i en slik sprint. Det er umulig å ikke gjøre en feil i VM, men det er viktig å gjøre så få som mulig. Det er nøkkelen, sier Pozzato.