David Haye Audley Harrison (Foto: Lewis Whyld/Ap)
David Haye Audley Harrison (Foto: Lewis Whyld/Ap)

Nekter å unnskylde gruppevoldtekt-utsagn

David Hayes utsagn om at boksekampen mot Audley Harrison blir «like ensidig som en gruppevoldtekt» skaper harme i England.

WBA-verdensmester i tungvektsboksing, David Haye, har skapt furore i England etter en grov kommentar i opptakten til kampen mot Audley Harrison 13. november.

Haye påsto at kampen kom til å bli «like ensidig som en gruppevoldtekt», og den smakløse kommentaren har ikke falt i god jord.

- Gjengvoldtekt er en seriøs og voldelig forbrytelse, som etterlater offeret sterkt traumatisert, forferdet og krenket, sier Yvonne Traynor, som er daglig leder i organisasjonen Rape Crisis, til Sky News.

- Svikt i dømmekraft og intelligens
Hun går kraftig til angrep på Haye.

- Når mr. Haye tror at det er akseptabelt å komme med en slik sammenligning viser en alvorlig svikt i dømmekraften og intelligensen, og det viser at han ikke vet hva han snakker om eller hvem som blir affisert av hans smakløse kommentar, fortsetter Traynor.

Daily Mail har snakket med et voldtektsoffer som også reagerer sterkt på Hayes utspill.

- Jeg skjønner ikke hvordan han kan sammenligne voldtekt med boksing. Jeg mener det er ufølsomt, og det gjør meg sint. Det har valgt å gå inn i en boksekamp, og det er mellom to sterke menn. Et voldtektsoffer går ikke inn i ringen og sier «gjør det med meg». De har sjansen til å kjempe seg tilbake, mens vi ikke har en sjanse, sier hun.

Vil ikke be om unnskyldning
Men selv om Hayes kommentar vekker harme har han ikke tenkt å be om unnskyldning.

- Om jeg ba om unnskyldning for hver dumme/uvitende ting jeg sa ville jeg ikke hatt tid til å gjøre noe annet gjennom dagen, skriver han på twitter.