politi (Foto: Tor Gaute Nesset)
politi (Foto: Tor Gaute Nesset)

Her pågripes en gruppe utenlandske steinleggere

Politiet tauet inn fire rumenske statsborgere og tok arrest i steinleggernes lastebil.

– Jeg kan bekrefte at fire personer er satt i arrest og vil bli overført til utlendingsavsnittet. De hadde ikke arbeidstillatelse i Norge, sier stasjonssjef ved Manglerud politistasjon,Gro Smedsrud, til TV 2 hjelper deg.

Personene ble tatt i tilknytning til at utenlandske asfalt- og steinleggere jobbet i et område ved Hauketo i Oslo. De oppholdt seg i nærheten av bilen som også ble tatt i arrest.

politi1 (Foto: Tor Gaute Nesset)
politi1 (Foto: Tor Gaute Nesset)

TV 2 hjelper deg avslørte i går hvordan utenlandske steinleggerligaer nærmest fritt har fått operere i områdene rundt hovedstaden, uten at myndighetene har grepet inn nevneverdig.

Mange jobber svart med store avgiftsunndragelser, samtidig som de lurer kunder med blodpriser og dårlig arbeid.

Se også: Droppet å aksjonere mot useriøse steinleggere

Se også: Karen Margrete betalte 410 000 til steinleggerliga.

Steinleggers bil

Bilen, en liten Isuzu lastebil, med brittiske skilt, ble også tatt i arrest. Bilen ble tauet bort av Viking redningstjeneste.

Bilen tilhører, etter det TV 2 hjelper deg kjenner til, en person som har registrert et enmannsforetak som driver med steinlegging.

– Det er en prosedyre i saker der utlendinger blir tatt, å ta midlertidig arrest i for eksempel en slik bil, i tilfelle det blir utskrevet bøter. Personene som er tatt inn vil bli avhørt, sier Smedsrud.

– Ulovlig arbeidskraft

– Vi vil ikke ha ulovlig arbeidskraft her. Vi ønsker å følge opp og kontrollere steinleggere for å sjekke om det er lovlig arbeid de driver med, sier Gro Smedsrud til TV 2 hjelper deg.

Både Kripos og Skattevesenet har anslått at det de siste årene er jobbet svart for flere hundre millioner kroner av steinleggerligaene som hvert år operer over hele landet.

Kripos anslår også avgiftsunndragelsene til å være i flere titalls millioner klassen.

Trenger du vår hjelp? Tips TV 2 hjelper deg.

Følg oss på Facebook og Twitter