Miika Koppinen har vært solid for TIL denne sesongen. (Foto: Bertinussen, Rune Stoltz/SCANPIX)
Miika Koppinen har vært solid for TIL denne sesongen. (Foto: Bertinussen, Rune Stoltz/SCANPIX)

Koppinen tar lønnskutt og blir i Tromsø

Midtstopperen går betydelig ned i lønn.

Miika Koppinen (32) har nå signert en ny toårskontrakt med Tromsø. Den nye kontrakten innebærer det Tromsøs sportsdirektør Morten Kræmer og spillerens rådgiver kaller en betydelig reduksjon i lønn for midtstopperen, som er registrert med en inntekt på 2,4 millioner kroner i skattelistene for 2009.

- Ingen ønsker å gå ned i lønn
- Vi er veldig takknemlige for at Miika tar inn over seg den nye økonomiske fotballhverdagen. Den linjen vi har valgt nå er avgjørende for oss som klubb, sier Kræmer til TV 2 Sporten.

For noen uker siden uttalte Koppinen seg jo kritisk til måten klubben førte forhandlingene på. Han mente klubben utnyttet at han er etablert med familie i byen.

- Det er jo forståelig å reagere slik. Ingen ønsker jo å gå ned i lønn. Jeg må bare rose ham for å skrive under avtalen og med det sende et viktig signal til spillergruppen, sier Kræmer.

- En dugnad
Kaptein Sigurd Rushfeldt har tatt lønnskutt to år på rad. Nå har visekaptein Koppinen gjort det samme.

- Dette er en dugnad som alle må være med på. Nå har Miika tatt ansvar og gjort sin del. Alle kontraktene jeg har forhandlet i det siste har vært med lønnsreduksjon. Det er slik tilstanden er i Fotball-Norge. Klubbene må kutte faste kostnader, sier Koppinens rådgiver og agent Torgeir Knutsen til TV 2 Sporten.

Tromsø signerte nylig ny ettårskontrakt med backen Hans Åge Yndestad, med opsjon på ett år til. Dermed har klubben hele forsvarsfireren under kontrakt i nærmeste fremtid og sikrer seg kontinuitet i de bakre rekkene.

Sigurd Rushfeldt er tilbake for fullt etter skade og aktuell for kampen mot Brann lørdag.