Petter Solberg o (Foto: TOSHIFUMI KITAMURA/Afp)
Petter Solberg o (Foto: TOSHIFUMI KITAMURA/Afp)

Beskjeden åpning av Solbergs i Japan

Petter Solberg følte seg ikke «helt i 100» før Rally Japan og han og broder Henning åpnet beskjedent på de to korte fartsprøvene torsdag.

Petter Solberg sliter med en forkjølelse og ligger på delt åttendeplass sammen med storebror. Avstanden fram til den ledende Citroën-føreren Sebastien Ogier er på 5,7 sekunder.

- Jeg er i grunnen fornøyd med opplegget, og jeg synes vi fikk mye ut av kjøringen på shake down. Den runden vi kjørte inne i Sapporo Dome skal vi gjennom åtte ganger i løpet av helgen, og derfor var det viktig at vi fikk testet ut en del ting under shake down torsdag, sa Solberg på sin egen hjemmeside.

Torsdag kveld ble det kjørt to nye runder inne i Domen og begge de norske førerne bommet litt på dekkvalget.

- Både Petter og jeg hadde for mye gummi på dekkene. Vi skulle kjørt mer på shake down for å få slitt ned dekkene enda litt til. Men det er mye igjen, og jeg gleder meg til fortsettelsen.

- Dessverre er veiene her av en dårligere forfatning enn de har vært før. Det er veldig løst dekke og generelt dårligere standard enn hva vi har opplevd før i Japan. Men det får vi ikke gjort noe med, så det er bare å gi gass. Petter kan nok ikke regne med å holde følge med meg etter hvert, gliste en optimistisk storebror Solberg. (©NTB)