cornelis
cornelis

Fikk rollen som Cornelis på rehab

Hank von Helvete: – Han syntes vel jeg så veldig trubaduraktig ut.

Torsdag er Hans Erik Dyvik Husby gjest i «Showman» på TV 2 Zebra.

Han gjester programmet for å prate om sin nye rolle som Cornelis Vreeswijk i filmen om den svenske trubaduren, «Cornelis».

Rollen fikk han mens han var på rehabilitering i Sverige for å få bukt med sin narkotikaavhengighet, og slik forklarer Dyvik Husby hvordan det gikk seg til:

– Amir Chamdins, regissøren, var faktisk og så på et Turboneger-show i Stockholm i 2003 eller 2004. Da hadde han begynt å tenke på å lage en trubadurfilm, sier Dyvik Husby.

Og:

– Da fortalte han at han hadde forsøkt 70-80 skuespillere og visesangere, og så leste han i en avis at jeg var på Narconon-senteret i Sverige og håndterte «drugs» for å bli rusfri og pappa og Jesus og alt det der.

Narconon drives etter Ron L. Hubbards filosofi. Hubbard stiftet Scientologikirken.

artikkelen fortsetter under bildet

cornelis
cornelis

Prøvefilmet på rehab

Rockeren og skuespilleren sier at det gikk opp et lys for Amir da han så ham på senteret.

– Han skjønte at «Oi! Det er jo han der! Skulle ikke han vært Cornelis? Nå er han jo på rehab, så da går det kanskje an å ha ham på settet også». Så seilte han ned til Sør-Sverige og prøvefilmet meg på et rehabsted, sier han.

– Da jeg var på rehab ble jeg prøvefilmet som Cornelis. Jeg satt der og svettet og tenkte liksom at livet var litt «Ja, ok...». Han syntes vel det så veldig trubaduraktig ut, ler han.

Møtte seg selv i døra

På spørsmål fra programleder Håvard Lilleheie om hvordan det var å sette seg inn i Cornelius' liv og virke, svarer Hans Erik dette:

– Jeg fant meg sjæl. Jeg møtte meg selv i døra.

Se hele intervjuet i «Showman» på TV 2 Zebra torsdag klokken 22.30.