Lotte Lien (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Lotte Lien (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

Lotte Lien innleder VM mot hjemmefavoritt

Lotte Lien, regjerende europamester i kvinneboksingens 69 kiloklasse, innleder VM på Barbados mot en av hjemmefavorittene.

Den 158 centimeter høye norske jenta skal ut mot Kimberley Gittens fra Barbados i sin aller første kamp, og selv om Gittens bokser på hjemmebane, så bør Lien få en «lett match».

- Jeg mener at Lotte er storfavoritt i denne kampen. Vi ser jo på henne som medaljekandidat, sier lagleder Robert Walstad i en kommentar til NTB.

Lien som bokser sin siste turneringen i 69 kiloklassen, skal ikke i aksjon før mandag, og etter VM-turneringen er det klart at hun starter jobben med å komme seg opp en vektklasse, for i OL er det 75 kiloklassen som teller.

Ingrid Egner fra Oslo som også regnes blant medaljefavorittene i årets VM, skal ut mot spanske Jennifer Miranda i sin første kamp. Hun skal i ilden lørdag og blir den første norske bokseren som skal i aksjon i årets VM.

Marielle Hanssen som bokser i 51 kg, møter engelske Nicola Adams i sin åpningskamp søndag. Hanssen som er med til VM først og fremst for å lære og skaffe seg erfaring, skal nok måtte slite hardt for å sette den engelske jenta utenfor. (©NTB)