Bjarne Riis (Foto: BAS CZERWINSKI/AP)
Bjarne Riis (Foto: BAS CZERWINSKI/AP)

Riis kaller O’Grady for en løgner

– To øl, hevder den hjemsendte sykkelstjernen Stuart O’Grady. – Tull, avviser Bjarne Riis.

Tirsdag kveld ble O’Grady og lagkamerat Andy Schleck sendt hjem fra Vuelta a España. Årsak: De hadde drukket øl på rittets hviledag, og det tolererte ikke Saxo Banks mektige sjef Bjarne Riis.

O’Grady sier til avisen The Australian at de to kamphanene kun hadde drukket to øl og at det ikke var snakk om noe langt pubraid. Selv hevder de å ha kommet hjem til hotellet kl. 01.00. Uoffisielt meldes det at klokken skal ha vært 05.30 da de var tilbake.

– Jeg kan godt forstå at han er skuffet. Det skal man være. Det er ikke mye å si til det. Hvis han har lyst til å lyve overfor folk, må han gjerne gjøre det, men jeg synes ikke at han skal lyve overfor meg, sa Riis til dansk TV 2 Sporten.

– Kjensgjerningen er at vi vet hva som er skjedd, og det vet de selv også. De er ikke lenger med i rittet, og det er det en god grunn til. Hvis det hadde vært snakk om en enkelt øl, så blir man ikke hjemsendt, men vi har noen regler og de skal overholdes. Det har de ikke gjort.

Johan Kaggestads blogg: Flaut å bli sendt hjem

Andys bror Fränk er rytteren som Saxo Bank satser på i Vueltaen. Han støtter avgjørelsen til Bjarne Riis.

- Vi må bare takle de nye utfordringene og fortsette. Andy gjorde noe feil og han har akseptert det. Han tar ansvar for feilgrepene sine. Reglene gjelder for alle, sier eldstebror Schleck.

(©NTB/TV 2 Sporten)