OSLO: Per Olav Sørensen og Brede Bøe under utdelingen av
OSLO: Per Olav Sørensen og Brede Bøe under utdelingen av "Komiprisen 2010" i Oslo lørdag kveld. De fikk prisen "Årets nummer". (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)

NRK sendte «Komiprisen» fra brannfelle

Christiania Teater stenger dørene med umiddelbar virkning.

For knappe tre uker siden arrangerte NRK «Komiprisen» på Christiania Teater. I dag ble teateret stengt fordi det ikke er i forskriftsmessig og forsvarlig stand.

En brannfelle

I en pressemelding i dag skriver teateret at de ikke så noen annen utvei enn og stengte det tradisjonsrike teateret.

– Når det heller ikke fant sted noen utbedring av lokalene under driftsoppholdet vi hadde i sommer, og en branninspeksjon i slutten av august avdekket alvorlige brannsikkerhetsmessige feil og mangler, kan vi ikke lenger ta ansvar for å avvikle arrangementer her. Vi frykter for både publikums, artistenes og de ansattes sikkerhet og helse, sier daglig leder Peter Brand i pressemeldingen.

Allerede før teateret arrangerte «Komiprisen» 29. august skal bygget ha vært i for dårlig stand. Siden 16. august skal gårdeieren ha betalt dagsmulter på 10.000 kroner dagen for manglende plan for utbedring av det som blir omtalt som svært alvorlige bygningsmessige forhold.

Avlyser hele høstprogrammet

Teatrets høstprogram er avlyst, og det arbeides nå med å finne alternative spillesteder for produksjonene som skulle gått på teateret. Jahn Teigen og Raske Menn er blant de som skulle hatt opptrådd i høst. Raske Menns show er nå flyttet til Edderkoppen, mens det er uvisst hva som skjer med Teigen.

– Vi beklager den ulempe som stengningen vil medføre for både artister, publikum og ansatte, og vi vil gjøre vårt ytterste for å begrense skadevirkningene, sier Brand.

Rettsak

For fire år siden startet Peter Brand og fire kulturprodusenter ny virksomhet i Christiania Teater, og ble gitt lovnader av huseieren om at bygget skulle pusses opp. Grunnet forsinkelser med ombyggingen til hotell gikk ikke dette som planlagt, ifølge Brand.

– Vi har hatt tålmodighet og stor forståelse for de økonomiske problemene som gårdeier kom opp i på grunn av den ekstreme forsinkelsen med byggeprosjektet, men vi var lovet at misligholdet i vår del av huset skulle bli utbedret straks hotellet åpnet og gårdeier fikk leieinntekter fra hotellet, sier Peter Brand.