Carlos Queiroz (Foto: Paulo Duarte/Ap)
Carlos Queiroz (Foto: Paulo Duarte/Ap)

Portugal-sjefen trives ikke som tilskuer

- Jeg er ikke klar for å møte situasjoner som dette, sier Portugals suspenderte landslagssjef Carlos Queiroz til TV 2 Sporten.

Carlos Queiroz banet seg vei mellom portugisisk presse da han i ettermiddag ankom Gardermoen, men tok seg tid til en prat med TV 2 Sporten. Å følge kampen fra tribuneplass blir svært spesielt for 57-åringen.

-Det er en rar følelse, men jeg må respektere avgjørelsen som er tatt angående meg, sier Queiroz.

Se intervju øverst i artikkelen

Vil klage suspensjonen
Men han er ikke enig i avgjørelsen. Queiroz ble i utgangspunktet suspendert i 30 dager av det portugisiske fotballforbundet for å ha fornærmet dopingkontrollørene som skulle teste spillerne hans før VM, men det var ikke nok for landets antidopingbyrå som bestemte at han skal utestenges fra all fotball i seks måneder. Nå sier landslagssjefen til TV 2 at han vil anke beslutningen.

-Jeg skal klage inn saken min for å omgjøre beslutningen. Den siste beslutningen er ikke tatt ennå. Dette er noe jeg ikke forventet og jeg håper virkelig at situasjonen vil være avklart i løpet av kort tid, sier en skuffet sjef.

Portugiserne spekulerer nå i om fotballforbundet vil sparke 57-åringen. I så fall må de ifølge portugisisk presse ut med om lag 20 millioner norske kroner til Queiroz.

- Er du redd du vil miste jobben?

-Nei, jeg er ikke redd for noe. Når man har en ren samvittighet er man ikke redd for noe. Det viktigste for oss som er involvert i fotball er at vi ikke er redd for å miste jobben for det finnes alltid nye muligheter. Det viktigste er å kjempe og utvikle fotballen. Fotballen er livet mitt. Ikke politiske slagsmål. Jeg er ikke klar for å møte situasjoner som dette, sier en preget Queiroz.

Sitter på tribunen
I kveld sitter han på tribunen på Ullevaal og følger Norges møte med Portugal. Han mener vi vil få se det portugisiske mannskapet fra en helt annen side enn fra kampen mot Kypros som endte med skuffende 4-4.

-Vi har et godt lag. Noen ganger skjer sånne ting. 4-4 er ikke et normalt resultat for Portugal. Spesielt ikke på hjemmebane. Jeg tror det blir en annerledes kamp mot et godt lag og en meget god trener. Jeg håper Portugal vil være det beste laget i dag for det er viktig å være best, sier landslagssjefen.

Under møtet med Kypros ble Queiroz anklaget for å ha hatt telefonkontakt med støtteapparatet på benken.

- Vil du ringe benken i dag også?

-Det kan jeg ikke svare på. Som du vet må jeg respektere avgjørelsen, avslutter Queiroz.