David Haye (Foto: Tim Hales/AP)
David Haye (Foto: Tim Hales/AP)

Haye satser på å avslutte Harrisons karriere

David Haye, verdensmesteren i tungvekt i World Boxing Association (WBA), satser på å avslutte Audley Harrisons karriere.

Nå er det klart for «Slaget om Storbritannia». De to engelske tungvekterne skal endelig møtes i VM-kamp, men Haye som ble verdensmester i WBA etter å ha slått det russiske beistet Nikolaj Valujev, legger ikke skjul på at han ser på Harrison som «lett match».

- Jeg tror ikke at Harrison fortjener sjansen til å få bokse om en VM-tittel, men heldigvis for meg er det så mange engelskmenn som vil se en slik kamp at den blir noe av. Mange vil tydeligvis se ham knust og ydmyket.

- De ønsker å se teppet gå. ned for siste gang for ham som bokser, mens jeg rett og slett ønsker å se ham liggende stiv og strak på kanvasen for en aller siste gang, sier David Haye etter at kampen endelig er kommet på programmet.

38 år gammel Harrison vant OL-gullet i tungvekt i Sydney for ti år siden, men han har aldri klart å leve opp til de forventningene som ble stilt til ham.

I de siste årene er han blitt litt av en vits innen boksesporten, helt til at han overrasket og slo Michael Spott på knockout i siste runde i kampen om EM-tittelen i april. (©NTB)