facebook_818620a
facebook_818620a

Facebook vurderer «stalkerknapp»

Ny knapp lar deg overvåke alt vennene dine foretar seg på Facebook.

Facebook tester i disse dager ut en ny funksjon som gjør at du kan overvåke en venn ekstra nøye. Ved å trykke på subscribe, eller abonner på norsk, får du en varsel hver gang personen foretar seg noe nytt på nettsiden, skriver AllFacebook.com.

De beskriver funksjonen som Facebooks svar på Twitters «Følg»-knapp.

Følger du en venn på denne måten, blir det umulig å gå glipp av deres aktiviteter på nettsiden. Slik det virker nå, er det litt tilfeldig hvilke venners aktiviteter som dukker opp i nyhetsoversikten.

– Vi tester denne funksjonen på en liten prosentdel av våre brukere nå. Den lar brukerne følge vennene sine, og sender et varsel med en gang personen bytter status eller laster opp noe nytt innhold, uttaler Facebooks testansvarlige til nettsiden.

Les mer om den nye knappen på Allfacebook.

Ødeleggende?

Det er ennå ikke sikkert om du vil motta varsel når de du følger trykker «liker», eller kommenterer andre steder inne på nettstedet. Akkurat nå ser det ikke ut til at slik aktivitet vil tas med i meldingene til deg, skriver online.no.

Selv om du på denne måten vil kunne følge bedre med de du er glad i eller er i familie med, kan dette også være litt skummelt om du ikke har kontroll på hvem som faktisk kan følge all din aktitvitet.

Det finnes jo både hevngjerrige ekskjærester, nysgjerrige sjefer og misunnelige "venninner" som du kanskje ikke vil at skal se alt du gjør - uten litt innsats i det minste.

Kombinert med Facebook Steder som lanseres i disse dager - håper og tror vi at Facebook vil opprettholde muligheten til å reservere seg mot slike tjenester, skriver Telenor online.

Trenger du vår hjelp? Tips TV 2 hjelper deg.

Følg oss på Facebook og Twitter