Maria Thorirsdottir (Foto: TV 2/)
Maria Thorirsdottir (Foto: TV 2/)

Vrient valg for talentfulle Maria

Supertalentet Maria Thorirsdottir er fast på U19-landslaget i fotball og samtidig håndballspiller for Sola i eliteserien. Men nå står 17-åringen overfor et vanskelig valg.

Maria Thorirsdottir spiller både fotball og håndball på øverste nivå

- Det blir liten tid igjen til kjæreste, sier 17 år gamle Maria Thorirsdottir til TV2 Sporten.

Fullt forståelig, for det er egentlig rart hun får tid til alt det andre hun har bestemt seg for å gjennomføre. Klepp-jenta er nemlig landslagsspiller for Norges U - 19 landslag i fotball. Til daglig spiller hun for Klepp Kvinner Elite i Toppserien. Parallelt er hun i troppen til Sola Håndball, som til daglig spiller i den øverste divisjonen. Midt i all idretten går hun i første klasse på Bryne videregående skole. La det være liten tvil. Den ballglade jenta har selvfølgelig valgt idrettslinjen. Det medfører en meget tett ukeplan, men Thorirsdottir stortrives.

– Det er helt klart en utfordring å rekke over alt sammen, men jeg elsker utfordringer. Jeg har klart dette i noen år nå, og akter å fortsette, sier Thorirsdottir.

Se reportasje øverst i artikkelen

De lærde mener tiden er inne for å velge kun en idrett. Trener i Sola håndball, Knut Ove Joa, har sin klare mening.

– Etter denne sesongen må hun velge hvilken idrett som er mest passende. Jeg har pratet litt med Maria om dette. Skal hun være aktuell for vårt lag neste sesong må hun ha en helt annen oppkjøring enn tilfellet var i år. Det handler ikke om det fysiske, men hun må ha mer balltrening og øving med lagvenninnene. Vi legger ingen føringer i valget. Maria må kjenne dette selv. Hun må velge med hjertet, sier Joa.

Klepp har samme holdning, men håper hun velger å fortsette med stor ball. Sportslig leder Knut Eriksen, mener Thorirsdottir kan nå langt.

– Maria kan bli best, men da må hun før eller senere sette av mer tid til en bestemt idrett. Jeg er overbevist om at Maria kan bli A-landslagsspiller i fotball, sier Eriksen.

At Maria er datter av damelandslagstrener Thorir Hergeirsson betyr ingenting for valget.

– Pappa holder seg utenfor denne diskusjonen. Han støtter meg uansett hvilket valg jeg gjør, sier hun. Skal vi tro på henne vil det drøye før en avgjørelse blir tatt.

– Jeg forstår ikke helt at dette er så stort problem. Nå har jeg fokus på fotballen, og min håndballsesong starter i oktober. Slik har det vært noen år og jeg ønsker å fortsette på den måten, avslutter hun.