Carl I. Hagen (Foto: TV 2)
Carl I. Hagen (Foto: TV 2)

Hagen vil bli ordfører i Oslo

Kunngjorde sitt comeback i politikken.

Mandag ettermiddag innkalte Fremskrittspartiet i Oslo og Carl I. Hagen til pressekonferanse, for å offentliggjøre at Carl I. Hagen stiller som ordførerkandidat i Oslo.

– Jeg savnet meg selv i politikken, fortalte Hagen til de fremmøtte journalistene under pressekonferansen.

På den direktesendte pressekonferansen gjorde Hagen det klart at han ønsker ordførervervet i hovedstaden.

Ville tilbake

Etter flere runder i tenkeboksen kom den tidligere partilederen fram til at han ønsket å komme tilbake i politikken.

– Jeg har tenkt og diskutert med meg selv og Eli, og veid fram og tilbake. Jeg hadde sett for meg et liv som pensjonist, en del i Spania, litt på golfbanen, litt jobbing her og der, litt skriving og foredrag.

– Jeg har kommet til at savnet etter å være litt mer sentral i politikken, har medført at jeg i dag har meddelt nominasjonskomiteen ja til at jeg stiller, fortsatte Hagen.

«Grenseløst irritert» på Ap-Raymond

En av årsakene til at Hagen gjør dette, er en «grenseløs irritasjon» over Arbeiderpartiets partisekretær Raymond Johansen.

– Han har sagt at vi må øke skattene i dette landet fordi eldrebølgen kommer, sa Hagen som pekte på seg selv som en representant for eldrebølgen.

– Når min generasjon skal ha sykehjemsplasser, blir det mange av oss. Og derfor skal man øke skattene? Han har aldri sagt noe om å øke skattene fordi vi skal ha full barnehageutbygging eller trappe opp uhjelpen, var Hagens beskjed til Raymond Johansen.

Han viste dessuten til uttalelser fra Aps partisekretær i Dagsavisen mandag, der det sies at høyresidens ønsker om private sykehjem er skivebom.

– Som å nasjonalisere Rimi og Rema

– De som er best og billigst til å drive noe, skal gjøre det, repliserte Hagen til Raymond Johansen.

Carl I. Hagen hevdet at monopolisering av sykehjemsdrift fører lite godt med seg, og trakk sammenligninger til dagligvarebransjen:

– Jeg begriper ikke at Raymond Johansen kommer med forslag om å nasjonalisere matvarebransjen vår? Vi alle må jo ha mat? Det er ikke snakk om at vi skal stoppe Kiwi, Norgesgruppen, Rimi, Rema og Ica. Vi elsker jo konkurranse og valgmulighet, men når vi blir gamle, skal vi altså stå overfor en monopol-leverandør?

Partiveteranen lover kamp mot de rødgrønnes politikk, og det han omtaler som «angrepene fra de rødgrønne på seniorgenerasjonens rett til å velge».

Ombudsmann for folk flest

Han ga dessuten klare lovnader om at han vil stå på den lille manns side som ordfører.

– Jeg vil også bidra til at ordførerkontoret kanskje også vil være mer ombudsmann for befolkningen, som forgjeves venter på byråkratiets svar. Kanskje ordføreren kan, med noen telefoner og henvendelser, bidra til å være en representant for alle vanlige folk i Oslo kommune, sa Hagen under pressekonferansen.

– Er litt overrasket

Dagsavisens redaktør Arne Strand var ikke i tvil på forhånd om at Hagen vil bli Oslos neste ordfører.

– Det kom egentlig ikke som en stor overraskelse. Oslo Fremskrittsparti har jo ønsket Carl I. Hagen, og hvis han absolutt ikke ville dette, kunne han sagt nei da forespørselen kom til ham, sier Strand til Nyhetskanalen.

Men Strand innrømmer at han likevel er litt overrasket.

– Mannen som har levd så mye i norsk politikk, og som sa seg endelig ferdig med norsk politikk, gikk ut av Stortinget og ut av Fremskrittspartiets toppledelse med flagget til topps, kommer altså nå tilbake på det lokale planet i Oslo, konkluderer redaktøren i Dagsavisen.