Adam Johnson (Foto: ADRIAN DENNIS/Afp)
Adam Johnson (Foto: ADRIAN DENNIS/Afp)
 Adam Johnson (Foto: STEFAN WERMUTH/Reuters)
Adam Johnson (Foto: STEFAN WERMUTH/Reuters)

Adam Johnson flyr høyt etter England-scoringen

- Det er det største øyeblikket i karrièren min så langt, sier Johnson om scoringen mot Bulgaria.

Se Sveits - England på TV 2 SPORT og TV 2 SUMO tirsdag fra kl. 20:45.

Resultater og statistikk fra EM-kvalifiseringen: altomfotball.no.

23 år gamle Adam Johnson har opplevd en sammenhengende opptur på fotballbanen de siste åtte månedene. I januar skrev høyrevingen under på en lukrativ kontrakt med Manchester City etter at klubben hadde blitt enig med Middlesbrough om en overgang.

Johnson har allerede markert seg sterkt i Citys stjernegalleri og fikk sin landslagsdebut for England i en oppkjøringskamp til VM mot Mexico, 24. mai.

Fabio Capello valgte imidlertid å utelate Johnson fra Englands VM-tropp. I fredagens EM-kvalikkamp mot Bulgaria ga Johnson landslagssjefen svar på tiltale. Han komme inn som innbytter etter 73 minutter og satte inn 3-0-ledelse ti minutter senere etter en flott prestasjon innenfor Bulgarias 16-meter.

Johnson er i ekstase over å ha scoret sitt første mål med «Three Lions»-emblemet på brystet.

- Det var et veldig stort øyeblikk for meg å score mitt første landslagsmål i min første obligatoriske landskamp. Det er det største øyeblikket i karrièren min så langt , men det viktigste var at vi tok seieren. Nå ser vi frem imot tirsdagen og forhåpentligvis vil vi ta nye tre poeng, sa Johnson til Sky Sports på en pressekonferanse søndag.

- Å score for landslaget er noe alle drømmer om når de er ung og jeg er ikke et unntak. Det var et stort øyeblikk, fortsetter han.

Nå håper den dribleglade vingen å etablere seg i Capellos startoppstilling.

- Målsettingen min er å spille så mange kamper som mulig for å kjempe meg inn i førsteoppstillingen. Det blir tøft fordi vi har flere verdensklassespillere, men hvis jeg bare fortsetter å jobbe hardt vil jeg nok nå målet en dag.

Se innslag fra pressekonferansen i videovinduet øverst.