Denis Mentsjov  (Foto: CHRISTOPHE ENA/AP)
Denis Mentsjov (Foto: CHRISTOPHE ENA/AP)

Kan Mentsjov komme tilbake?

Denis Mentsjov tapte stort på lørdagens etappe i Vueltaen etter velt.

Se 9. etappe av Vuelta a España direkte på TV 2 Sumo søndag fra kl. 15.00

Denis Mentsjov vant Vuelta a España i 2005 og 2007. Også i år er 32-åringen blant favorittene, men på lørdagens etappe, den første skikkelige fjelletappen under årets ritt, tapte russeren hele to minutter og femten sekunder til Vueltaens nye sammenlagtleder, spanske Igor Anton.

Mentsjov ligger nå tre minutter og seksten sekunder bak Euskaltel-rytteren.

Massevelt
Forklaringen på Denis Mentsjov relativt store tidstap var masseveltet tidlig på etappen.

- Jeg gikk ned i massvelten og mitt høyre kne har vært smertefult hele veien, sa Denis Mentsjov etter å ha kommet inn til 41. plass i Xorret del Catí , nesten fire minutter bak etappevinner David Moncoutié.

- Med den smerten klarte jeg ikke å tråkke skikkelig til i pedalen opp den siste bakken. For øyeblikket er dette en dårlig dag. Vi får se på søndagens etappe om skaden gjør situasjonen enda verre eller ikke, sa en skuffet Denis Mentsjov lørdag kveld.

En annen av sammenlagtfavorittene som ikke klarte å følge teten på den åttende etappen var Saxo Banks Fränk Schleck. 30-åringen ristet på hodet i det han passerte målstreken vel vitende om at han hadde tapte ett minutt og sju sekunder i forhold til Igor Anton. Storebror Schleck hadde ingen velt å skylde på.

- Selvfølgelig hadde jeg håpet å sitte med tetgruppen, men jeg skal gi alt jeg har på de kommende etappene, sa en skuffet Fränk Schleck.