Lars Petter Nordhaug. (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)
Lars Petter Nordhaug. (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)

Sky trekker seg fra Vueltaen

Stor sorg etter døsfallet til lagmassør Txema González.

Team Sky trekker seg fra Vuelta a España etter at lagets spanske massør, Txema González, døde på sykehus i Sevilla fredag.

- Txemas død er fryktelig for alle i Team Sky. Vi har mistet en god venn, og en høyt respektert og verdsatt kollega, sier Sky-sjef Dave Brailsford i en pressemelding.

Han mener at å trekke laget var det eneste riktige å gjøre etter González’ brå bortgang.

- Vi har tenkt nøye gjennom det, og dette var den eneste beslutningen vi kunne ta. Det er den riktige, for å vise respekt for Txema og å ta vare på laget vårt. Vi drøftet det med Txemas familie, og de støtter vår beslutning. De har bedt oss til begravelsen neste uke, og vi vil selvfølgelig være der for å støttet dem og vise vår respekt, sier Brailsford.

- Stolt av å være på et lag som tenker slik
Team Skys norske Vuelta-deltaker Lars Petter Nordhaug støtter lagets avgjørelse.

- Jeg er utrolig stolt av å være på et lag som tenker på den måten, og ikke bare tenker kynisk og på at det skal sykles. Det tenkes større, vi er ikke kun ryttere og folk som jobber her, det er en stor familie hvor man tenker på hvordan vi, støtteapparatet og lederne har det, sier Nordhaug.

Selv skulle han gjerne ha syklet videre i sin aller første Grand Tour, men han understreker at Sky-sjefen har tatt den riktige beslutningen.

- Det er mange å ta hensyn til. Ikke bare rytterne. For min egen del skulle jeg gjerne syklet, jeg har sett frem til å være med i Vueltaen lenge og var ganske på gang, men jeg støtter fullstendig opp om den beslutningen. Det er noen her som har jobbet med ham i 20 år, og det har vært mye sykdom hos rytterne og i støtteapparatet. Da blir folk engstelige. Helsen kommer først, og Dave Brailsford viser seg som en utrolig lederskikkelse som klarer å ta den beslutningen, sier Nordhaug.

- Hvordan har laget bearbeidet det som har skjedd?

- Vi har bare været sammen og pratet, men det jo individuelt hvordan man blir berørt. Noen har vært veldig berørt, og mange i støtteapparatet er veldig langt nede. De må også fungere 110 prosent for at vi skal kunne prestere, forklarer Nordhaug.

 Dave Brailsford (Foto: EDDIE KEOGH/REUTERS)
Dave Brailsford (Foto: EDDIE KEOGH/REUTERS)

- En utrolig fin type
Han ble selv hentet av Txema González da han landet i Spania forrige uke.

- Det var han som hentet meg på flyplassen i Sevilla klokken to om natten. Vi satt en halvtime i bilen og pratet, og han er en utrolig fin type som rytterne kan prate om personlige ting med, sier Nordhaug, som tror hele laget stiller i begravelsen.

- Det er ikke tatt en endelig avgjørelse, men jeg tror alle rytterne blir værende i Spania for å dra i begravelsen som er på mandag, sier han.