Hugo Almeida (Foto: Paulo Duarte/Ap)
Hugo Almeida (Foto: Paulo Duarte/Ap)
Raul Meireles (Foto: JOSE MANUEL RIBEIRO/Reuters)
Raul Meireles (Foto: JOSE MANUEL RIBEIRO/Reuters)

Se Kypros score fire mot Portugal

Til tross for Kypros-sjokk i første kvalikkamp: - Vi forventer å vinne mot Norge, sier Portugal-spissen Hugo Almeida.

Portugal - Kypros 4-4

Guimarães/Bergen (TV 2 Sporten): Kypros sjokkerte på bortebane og fikk med seg 4-4 etter en forrykende kamp i Guimarães.

Se målene i videovinduet over!

Et lite varsku her, kanskje, fra Kypros til Danmark og Norge, som er favorittene i gruppen bak Portugal. Kypriotene var med på notene borte mot Portugal, ledet kampen og kunne med litt hell også ha vunnet.

Fire mål borte mot Portugal er heller ikke dumt å ha med seg videre i kvalifiseringen. Portugiserne har normalt sett et godt forsvar, men viste svakheter som Drillo helt sikkert vil ta notis av før tirsdagens oppgjør.

- Portugal frykter ingenting
Men lett vil det garantert ikke bli mot revansjesugne portugisere. Spissen Hugo Almeida forventer seier mot Norge.

- Jeg er trist, selvfølgelig er jeg det. Fordi Portugal ville ha tre poeng, og så blir det 4-4 i siste minutt. Og det er så tungt for oss. Men nå må vi få opp hodet og tenke på neste kamp mot Norge, hvor vi forventer å vinne, sier Almeida til TV 2 Sporten.

- Hva frykter du i kampen mot Norge?

- Portugal frykter ingenting.

TV 2 Play: Se intervju med Hugo Almeida

Altomfotball.no: Se alle fredagens EM-kvalikresultater her

- Forferdelig
Hugo Gilberto, som er journalist i RTP, den største tv-kanalen i Portugal, er ikke nådig mot spillerne.

- Denne kampen er forferdelig, og en forferdelig overraskelse for portugisiske folket. Et mål fra Kypros imot oss er mulig, to mål er mulig, men fire mål mot Kypros har aldri hendt, sier han til TV 2 Sporten.

- Hva gikk galt?

- Null konsentrasjon i den defensive delen av laget. I kveld var det bare veldig dårlig spill. Jeg klarer ikke helt å forklare hva som skjedde. Dette er vanskelig.

Ledet to ganger
Efstathios Aloneftis ga gjestene 1-0 etter bare tre minutter, og etter Hugo Almeidas utligning (8) tok det bare tre minutter før Michalis Konstantinou ordnet en ny ledelse til Kypros.

Raúl Meireles utlignet på nytt før pause, og etter hvilen så det ut til at Portugal skulle dra ifra. Danny la på til 3-2, men det tok bare sju minutter før Yiannis Okkas utlignet til 3-3.

Selv ikke Manuel Fernandes' nettkjenning til 4-3 var nok for Portugal. To minutter før full tid fikk nemlig Andreas Avraam inn 4-4 og ga med det Kypros en svært god start på kvalifiseringen.

Portugal måtte klare seg uten en skadet Cristiano Ronaldo og landslagssjef Carlos Queiroz som er utestengt i seks måneder.

(©NTB/TV 2 Sporten)