DÅRLIG DØMMEKRAFT: Stein Kåre Kristiansen mener gavesaken er usedvanlig pinlig for regjeringen. (Foto: Stella Pictures/TV 2)
DÅRLIG DØMMEKRAFT: Stein Kåre Kristiansen mener gavesaken er usedvanlig pinlig for regjeringen. (Foto: Stella Pictures/TV 2)

Gavesaken: – En permanent bulk for Støre og Strøm-Erichsen

TV 2s politiske redaktør mener statsrådene har utvist usedvanlig dårlig dømmekraft.

De siste dagene har det blitt kjent at flere statsråder har beholdt i privat eie gaver de har fått som statsråder. Selv om regelverket fram til fredag åpnet for denne muligheten, mener TV 2s politiske redaktør at statsrådene burde skjønt at det var uklokt.

– Jonas Gahr Støre og Anne-Grete Strøm-Erichsen har utvist usedvanlig dårlig skjønn. Dette er ikke gaver til dem som privatpersoner. Gavene har selvfølgelig ikke noe i deres private hjem å gjøre, sier Stein Kåre Kristiansen.

Kuvending

Fram til fredag hadde politikere andre muligheter til å beholde gaver enn øvrige offentlige tjenestemenn. Fredag snudde regjeringen. Jeg har avvist tepper som var større og åpenbart mer verdifulle

Les mer: Støre må levere tilbake teppene

Etter VGs avsløringer om at Strøm-Erichsen og Støre har beholdt kostbare klokker og tepper, gikk det fredag ut et dekret fra Statsministerens kontor at politikere fra nå av skal forholde seg til det samme regelverket som andre.

Det vil si at gaver de får i kraft av sine posisjoner, skal tilfalle staten. I tillegg har de berørte statsrådene blitt enige om å levere tilbake gaver de har fått.

– Jeg vil levere tilbake de te teppene jeg har fått, ett fra India og ett fra Aserbajdsjan, sa Jens Stoltenberg til TV 2 Nyhetene fredag.

Korrupsjonsekspert Johan M. Andersen sier det lett kan oppfattes som utilbørlig å beholde slike gaver. Se reportasje (reporter: Robin Krüger)

454836

– Usedvanlig pinlig

Stein Kåre Kristiansen mener det er «helt ufattelig» at politikere igjen har holdt seg med et regelverk som begunstiger dem mer enn andre. Han roser likevel statsminister Jens Stoltenberg for resolutt å ha grepet fatt i saken.

– Dette er en usedvanlig pinlig sak som påfører regjeringen noen riper i lakken. Statsrådene Støre og Strøm-Erichsen har imidlertid pådratt seg permanente bulker, sier han.

Share