Eidur Gudjohnsen
Eidur Gudjohnsen

Gudjohnsen har lengtet etter Premier League

Islendingen forteller hvorfor han vraket tilværelsen i Monaco til fordel for Stoke-on-Trent.

Stoke City ble kanskje den største vinneren i Premier League på «Deadline Day».

Eidur Gudjohnsen (Monaco), Jermain Pennant (Real Zaragoza, på lån), Mark Wilson (Portsmouth) og Salif Diao (resignert), ble alle klare for spill på Britannia Stadium i løpet av tirsdag.

Les også: Bekreftede overganger på «Deadline Day»

Stoke-manager Tony Pulis er aller mest fornøyd med å ha sikret seg den islandske landslagsspissen Eidur Gudjohnsen.

- Jeg har snakket med mange om ham og tilbakemeldingen er at han er en fantastisk profesjonell spiller. Det å ha spilt i klubbene han har gjort og den CV-en han har, det taler sitt klare språk om spilleren og hans karakter, sier Pulis til Sky Sports.

TV 2 PLAY: Se intervju med Pulis

Lengter etter Premier League
Gudjohnsen kommer ikke på lån fra Monaco som det ble meldt tirsdag kveld, men kommer på permanent basis. Islendingen har imidlertid kun skrevet under på en ettårskontrakt med klubben.

31-åringen forteller at han hadde tilbud fra klubber over hele verden, men at lengselen tilbake til Premier League fikk ham til å velge Stoke.

- Da jeg kom tilbake til Premier League i fjor (på lån i Tottenham, journ.anm.) innså jeg at dette er stedet jeg ønsker å være. Premier League er etter min mening den mest spennende ligaen i verden, og Stoke ga meg en fantastisk mulighet til å spille regelmessig førstelagsfotball, sier Gudjohnsen til Sky Sports.

- Fotballen betyr mest
Islendingen kunne blitt værende i fyrstedømmet Monaco, men valgte å melde flytting til Stoke-on-Trent.

- Jeg kunne enkelt ha blitt sittende på min kontrakt i Monaco, kost meg i det fine været og sett på alle de nydelige båtene på havnen. Men når det kommer til stykket er fotball det som betyr mest for meg og grunnen for min avgjørelse. Det var en veldig enkel avgjørelse ut fra det perspektivet.

Se intervju med Gudjohnsen i videovinduet øverst.

Gudjohnsen er langt unna kampformen og er ikke tatt ut til Islands tropp som møter Norge på fredag. Tony Pulis tror angrepsspilleren vil trenge tolv dager med hardtrening før han er kampklar for «The Potters»