England (Foto: EDDIE KEOGH/Reuters)
England (Foto: EDDIE KEOGH/Reuters)

Hangeland rystet over Englands fiasko-VM

- Jeg har ikke sett så mye surr og rot i et engelsk forsvar noensinne, sier Brede Hangeland.

Reykjavik / Bergen (TV 2 Sporten): Norge møter Island i Reykjavik i den første kvalifiseringskampen til Fotball-EM i 2012, i gruppe H, fredag kveld.

Samme kveld sparker England i gang sin kvalifiseringskampanje hjemme mot Bulgaria. I tillegg møter Fabio Capellos menn Montenegro, Sveits og Wales i gruppe G.

«Three Lions» har mye å bevise etter sommerens skuffende innsats i VM i Sør-Afrika. England karret seg videre fra gruppespillet, før de røk på hodet ut med 1-4-tap for Tyskland i åttendedelsfinalen.

Hangeland sjokkert over England
Norges landslagskaptein og Fulham-stopper, Brede Hangeland, er sjokkert over hvor svakt det engelske landslaget var i sommerens sluttspill i Sør-Afrika.

- Det virket jo som om stjernespillerne fra de store nasjonene var mentalt utladet og uforberedt på utfordringene som ventet. Det overrasket meg, for de visste jo at de skulle til Sør-Afrika. Og kaoset i forsvaret til mine egne Premier League-kolleger var nærmest ubegripelig. Jeg har ikke sett så mye surr og rot i et engelsk forsvar noensinne, sier Hangeland til TV 2 Sporten.

- Capello har ikke endret stil
Til tross for VM-fiaskoen fikk landslagssjef Fabio Capello fortsette i jobben.

Midtbanespiller Gareth Barry fortalte på en pressekonferanse onsdag at italieneren ikke har endret lederstil etter VM.

- Han vil fortsatt ha høyt tempo. Spillerne er avslappet. Det har ikke vært de store endringene. Vi vil bare ha resultater og gjøre folk glade, sier Barry til Sky Sports, og understreker samtidig at manageren har spillerne i ryggen.

Barry ble på mange måter selve symbolet på Englands svake VM. Manchester City-spilleren var totalt ute av form under mesterskapet og ble avkledd av hurtige tyskere i åttendedelsfinalen.

Hart vil etablere seg
Mens Barry ble symbolet på det negative med det engelske landslaget, er lagkameraten hans i City, Joe Hart, blitt et symbol på «nye England».

Hart var tredjekeeper i Sør-Afrika, men fikk aldri slippe til. Det til tross for at verken Robert Green eller David James leverte varene.

Nå er 23-åringen blitt gjort til førstevalg i Manchester City. At han startet privatlandskampen mot Ungarn sist blir tolket som at han også er blitt førstevalg på landlaget.

- Jeg håper å etablere meg på landslaget. Jeg nyter hver kamp både for City og på landslaget fordi jeg elsker å spille kamper. Jeg håper å starte på fredag, sier Joe Hart.

Se hva Gareth Barry og Joe Hart sier i videovinduet øverst.

Joe Hart (Foto: EDDIE KEOGH/Reuters)
Joe Hart (Foto: EDDIE KEOGH/Reuters)