Jon Knudsen (t.v.) og Rune Almenning Jarstein under det norske fotballandslagets trening i Reykjavik onsdag. Fredag spiller Norge EM kvalifiseringskamp mot Island. (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)
Jon Knudsen (t.v.) og Rune Almenning Jarstein under det norske fotballandslagets trening i Reykjavik onsdag. Fredag spiller Norge EM kvalifiseringskamp mot Island. (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)

Jon Knudsen: - Mister ikke nattesøvnen av Veigar

Den norske landslagsmålvakten gleder seg til å stoppe Stabæk-kompis Veigar Pall Gunnarsson på fredag.

Reykjavik (TV 2 Sporten): Fredag spiller Norge EM-kvalifiseringskamp mot Island.

Stabæks sisteskanse, Jon Knudsen, mestret presset og sikret seg landslagssjefens fornyede tillit etter den rufsete innsatsen i privatlandskampen mot Ukraina.

Mister ikke nattesøvnen
Den sindige 35-åringen er klar for å stoppe lagkameraten fra Stabæk, Veigar Pall Gunnarsson, i fredagens i fredagens EM-kvalifiseringskamp.

- Veigar (Pall Gunnarsson) er en god spiller, men jeg mister ikke nattesøvnen på grunn av ham, ler Jon Knudsen etter treningen på den armodslige toppserie-arenaen til lille Fylkir.

- Triumfen mot Frankrike ga hele gruppen et løft. Nå føler jeg at vi er der vi skal være ved inngangen til en ny kvalifisering, sier Knudsen.

Tabber ble avgjørende i VM-kvaliken
Sist startet Norge med 2-2 hjemme mot nettopp Island, et resultat som spolerte det meste før vi i det hele tatt var ordentlig i gang.

- På samme måten som i kvalifiseringen for forrige EM ble det fokus på keeper-prestasjonene. Personlig synes jeg det blir feil. Det ble gjort minst like store bommerter i andre lagdeler, sier Jon Knudsen og innrømmer at brølerne aller bakerst knuste drømmen om EM-sluttspillet i Østerrike og Sveits.

Mer fokusert av Stabæk-suksess
- Det var ekstremt, men sånn er det å være keeper. Noen ganger går det galt – da må en bare ta seg selv i nakken, skjelle ut medspillerne og fullføre. Så får en heller be lagkameratene om unnskyldning og legge seg flat etterpå. Keeperjobben er en ensom affære, understreker Jon Knudsen, som er sjeleglad omslaget er kommet for Stabæk.

- Vi trenger nok fortsatt et poeng eller tre til, men jeg merker at det er lettere å mobilisere og fokusere nå enn før Frankrike-kampen. Da var det så mye negativt i klubben at jeg måtte bruke landslagstreningene som et pusterom og en kjærkommen anledning til å tenke på noe annet enn nedrykksspøkelser