sykkeltilhengere, sikkerhet, test
sykkeltilhengere, sikkerhet, test

Pass på sikkerheten

Slik bruker du sykkeltilhengeren riktig.


Det blir stadig mer populært å putte småen i en sykkeltilhenger når man skal ut på tur. Med en sykkeltilhenger festet bak på sykkelen er det viktig å huske på at man kjører et ganske så langt kjøretøy. Dette må tas hensyn til i trafikken.

– Man må passe på å ha god avstand, bruke gang- og sykkelvei når det er tilgjengelig, og huske på at man er litt ekstra utsatt i trafikken med en lang sykkelhenger, sier Elisabeth S. Natvig, prosjektleder i Trygg Trafikk.

Se også: Test av sykkeltilhengere avslørte store kvalitetsforskjeller og kreftfremkallende stoffer.

Besøk også vår store Testbase

Sikkerhet først

Hun påpeker at det er svært viktig å feste både barna og selve tilhengeren på riktig måte.

– Man må huske bruke sikkerhetslenken som følger med når man fester hengeren til sykkelen. Barna må ha på seg hjelm, og man må passe på at de er godt festet i selen som finnes i sykkeltilhengerne. I tillegg er det viktig å ha gode bremser, sier Natvig til TV 2 hjelper deg.

Med en lang sykkeltilhenger trillende etter seg bør man også tenke på synlighet.

– Mange av disse hengerne er utstyrt med vimpler. Bruk disse, i tillegg til refleks som er påbudt. Hvis man sykler i mørket eller det er dårlig sikt er det viktig at man også bruker lys, sier Natvig i Trygg Trafikk.

Ta pauser

I begynnelsen føles det kanskje litt uvant å sykle med en lang henger bak. Elisabeth S. Natvig råder derfor foreldre til å ta det litt rolig i starten.

-De første turene behøver ikke være så lange. Dra på korte turer, ta gode pauser og la barna komme opp å få strekke på beina sine, sier Natvig til TV 2 hjelper deg.

Flere tips finner du på Trygg Trafikks nettsider .

Trenger du vår hjelp? Tips TV 2 hjelper deg.

Følg oss på Facebook og Twitter