– Barnevernet blir budsjettvinner

Barnevernet i kommunene skal styrkes med økte bevilgninger i neste års statsbudsjett. Samtidig varsler politikerne ordninger som skal sørge for at pengene ikke brukes på andre formål.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det bekrefter sentrale rødgrønne politikere overfor Avisenes nyhetsbyrå (ANB). Årsaken til at flere rødgrønne politikere nå vil bruke pisken, er det faktum at kommunene ikke følger godt nok opp signalene fra sentralt hold. I årets statsbudsjett har regjeringen «lagt til rette for» at det skulle bli 400 nye stillinger i det kommunale barnevernet, men halvveis i året var bare 173 av disse stillingene opprettet eller planlagt opprettet.

– Det er ikke godt nok, sa barneminister Audun Lysbakken (SV) for en drøy uke siden.

– Vi må sikre at vi får de nødvendige stillingene på plass, la han til og lovet å komme tilbake til saken i statsbudsjettet for 2011.

Nå lover Torgeir Micaelsen å gå inn for et «målrettet, økonomisk tiltak» for å styrke det kommunale barnevernet. Svaret er ifølge Micaelsen ikke bare mer penger.

Samferdsel blir en annen vinner i neste års statsbudsjett. Det blir satset på både vei og bane i tråd med løft ene i Nasjonal transportplan. Det betyr videre opptrapping mot målet om 100 milliarder kroner ekstra over ti år. (©NTB)