joda
joda

Prutet ned bryllupet til 25.000 kroner

Slik sparte Kine og Roger titusenvis av kroner på drømmebryllupet.


Førstkommende onsdag går startskuddet for TV 2 hjelper degs høstsesong. Det feires med en hel times spesialsending fra kl 20.00, hvor vi blant annet får møte Kine Seeberg Halvorsen og Roger Thorgrimsen som drømmer om å gifte seg.

Utfordringen deres er at de ikke har råd til festen.

– Normalt må en regne med å punge ut mellom sytti og hundre tusen kroner for et bryllup med 30 gjester. Dette skal dekke full pakke med antrekk til både brud, brudgom og brudesvenner, lokale, fotograf, transport og tre retters middag, sier Øystein Tynning.

Til daglig leder han event- og markedsføringsbyrået Just Cruzin’ Production, og med fester som Gullruten og Spelemannsprisen på merittlisten, vet han hva som skal til for å lage en god fest.

– Også er jeg kjent for å være god til å prute, og kan noen triks! sier han.

tre
tre

Det fikk han muligheten til å bevise da TV 2 hjelper deg ga ham i oppgave å finne den rimeligste prislappen på drømmebryllupet til Kine og Roger.

Hjelp til drømmebryllupet

– Vi drømmer om et kirkebryllup og en fest hvor vi kan feire sammen med dem vi er glade i, forteller det forelskede paret.

De ser for seg 30 gjester til middag, og en stor fest etterpå hvor alle vennene også kan komme.

I programmet får Kine og Roger hjelp til å spare penger til bryllupet av økonomiekspert Siw Ødegaard. Vi følger paret gjennom halvannen måned med beinhard jobbing og heltemodig økonomisk innsats. Samtidig jobber Øystein med festbudsjettet, og overrasker med å få ned prisen til utrolige 25.000 kroner.

Se hele bryllupsbudsjettet på 25.000 kr her

Om Kine og Roger klarer å nå målet med å skrape sammen 25.000 kroner til bryllup, får du se førstkommende onsdag kl 20.00 på TV 2 hjelper deg. Under kan du se hvordan Øystein klarte å få ned prisen på drømmefesten.

Slik pruter du

– Hvis en ringer til forskjellige leverandører og setter dem opp mot hverandre, så er mye gjort, røper Øystein.

Vi var tilstede da han ringte til brudesalonger for å finne rimeligste leiepris for bryllupsantrekk til Kine og Roger samt en brudepike og to brudesvenner.

– Vi skal arrangere et bryllup med et veldig begrenset budsjett, så her må vi tenke litt kreativt sammen, sier prutekongen i telefonen.

– 5000 kroner? Nei nei, vi er ikke der. Vi har snakket med en annen salong i Skien, og der fikk vi en pris på 3500, men det er fortsatt et stykke unna det vi kan klare. Nei, det trenger ikke være de aller nyeste modellene. Hvis vi legger bryllupet til en fredag, så kanskje det hjelper? Vi kan levere lørdag morgen. Ja, 3000? Og da kan de fortsatt velge mellom en god del fine kjoler? Ja, men da sier vi det. Supert, takk, hei.

Daglig leder Mette Hem i Mettes brudedesign, har aldri vært borti lignende før.

– Jeg opplever aldri at noen pruter på brudekjoler, forteller hun til TV 2 hjelper deg.

kjole
kjole

Roger og Kine er storfornøyde, og har selv blitt tøffe på pruting etter å ha sett hvordan Øystein jobber.

– Jeg tror nesten jeg har blitt enda flinkere til å prute enn Øystein, stråler en fornøyd Roger.

Lag en dugnad

Hvis en vil spare penger, er det mye en kan få til gjennom dugnad. Ofte kan det være helt nødvendig, som i Roger og Kines tilfelle.

– Det er utrolig mye kompetanse som finnes i en venneflokk. Kanskje du kjenner en som kjenner en fotograf, eller du har bekjente som kan hjelpe til med transport eller servere. De fleste kjenner også noen som kjenner en kokk, og det er faktisk mulig å lage maten til gjestene selv, hvis en får litt hjelp, råder Øystein.

– Og når menyen er klar, kan du ta den med til vinmonopolet. Der finnes det masse kompetanse og du kan få gode råd om god vin til under hundrelappen. Deretter kan du be gjestene ta med en flaske hver av den vinen som er anbefalt, og vips så har du spart minst 3000 kroner.

Hvis du vil gifte deg i kirken, kan du dessuten få vielsen gratis, men bare hvis du gifter deg i kirken du sogner til. Og hvis du gifter deg på en fredag, kan du også velge mellom flere festlokaler, og det er lettere å prute på prisen.

– Mange lag og foreninger har medlemspris, og hvis du er heldig får du leie festlokalet til halve prisen! avslutter Øystein.

TV 2 hjelper deg har sesongpremiere onsdag 1.september med en hel times spesialsending fra kl 20.00. Ellers kan du se TV 2 hjelper deg hver onsdag kl 20.30.

Trenger du vår hjelp? Tips TV 2 hjelper deg.

Følg oss på Facebook! Klikk her.