MEDHOLD: Høyesterett avgjorde mandag at argumentene for å holde David Jakobsen (31)  fullstendig isolert i fengselet, bør prøves på nytt i retten.  (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)
MEDHOLD: Høyesterett avgjorde mandag at argumentene for å holde David Jakobsen (31) fullstendig isolert i fengselet, bør prøves på nytt i retten. (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)

Høyesterett ga terrorsiktet medhold

Høyesterett avgjorde mandag at argumentene for å holde terrorsiktede David Jakobsen (31) fullstendig isolert i fengselet, bør prøves på nytt i retten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

PST-informanten Jakobsen anket ikke kjennelsen om varetektsfengsling i Oslo tingrett 9. august. Han synes derimot det har vært en unødvendig belastning å sitte fullstendig isolert, uten tilgang på besøk, fjernsyn, radio eller aviser. Han har heller ikke fått snakke med andre i Oslo fengsel, selv om de to andre siktede i terrorsaken er i varetekt andre steder.

Mens lagmannsretten konkluderte som Oslo tingrett, mener Høyesterett at politiets beviser bør vurderes på nytt dersom isolasjonen av Jakobsen skal opprettholdes. Derfor må Borgarting lagmannsrett ta stilling til saken for andre gang.

– Slik jeg ser det, må retten nå gi slipp på restriksjonene, sier Jakobsens forsvarer, advokat René Ibsen, til NTB.

Han sier klienten mest av alt ønsker besøk fra familien og å få mulighet til å se på TV. (©NTB)