Elisabeth Andreassen, Klaus Sonstad, Marion Ravn og Jan Fredrik Karlsen skal finne den nye «X Factor» stjernen. (Foto: Paal Audestad)
Elisabeth Andreassen, Klaus Sonstad, Marion Ravn og Jan Fredrik Karlsen skal finne den nye «X Factor» stjernen. (Foto: Paal Audestad)

– Rart å jobbe med Jan Fredrik

«X Factor»-dommer Klaus Sonstad er vant til å se Jan Fredrik fra sofakroken.

Klaus Sonstad (41) – kanskje best kjent som Odin i radioprogrammet «Are og Odin» – debuterer nå som dommer i sangkonkurransen «X Factor».

Sammen med Jan Fredrik Karlsen, Marion Ravn og Elisabeth «Bettan» Andreassen skal de finne én uoppdaget sangstjerne som skal suse til topps i den tøffe konkurransen som har TV 2-premiere fredag 3. september.

– Det er så rart!

Klaus har aldri tidligere dømt noen i talentkonkurranser, og er positiv i forhold til «X Factor»-jobben så langt.

– Den største gledelige opplevelsen for meg – i tillegg til å være dommer, som har vært utfordrende, spennende og lærerikt – er mine meddommere. Utrolig fine folk. Bettan er en dreven artist; sterk og trygg og herlig med en rå humor. Marion er veldig på plass, og er en nær, god og varm jente. Og Jan Fredrik – som jeg på forhånd trodde kanskje skulle være litt matlei og utålmodig – er entusiastisk og herlig, sier han til tv2underholdning.

Særlig Jan Fredrik har vist seg å være en spesiell opplevelse å jobbe med.

– Jeg har jo sett ham i alle år på tv-en. Sittet hjemme og spist taco med ungene og kommentert – og plutselig sitter jeg der selv sammen med ham! Det er så rart, sier Klaus Sonstad og ler.

Klaus Sonstad syns det er rart å jobbe med Jan Fredrik Karlsen etter å ha sett ham som dommer på tv i så mange år.
Klaus Sonstad syns det er rart å jobbe med Jan Fredrik Karlsen etter å ha sett ham som dommer på tv i så mange år.

Harde valg

Når Klaus og hans meddommere skal gi tilbakemeldinger til hundrevis av sangtalenter av variabel kvalitet, møter de stadig vekk nye utfordringer.

– Det har vært vanskelig å bestemme seg innimellom. Det er særlig vanskelig med dem i midtsjiktet, altså folk som synger ganske bra og er flinke, men som likevel ikke har det. Der sliter jeg, så da pleier jeg ofte å feige ut og få noen av de andre dommerne til å gi tilbakemelding først. Hvis noen er veldig bra eller veldig dårlig, er det lett.

Klaus tror det befinner seg deltakere i den nye sesongen som har den sagnomsnuste og udefinerbare x-faktoren.

– Jeg tror det finnes noen i gjengen vår som har x-faktor. Mange spør om det er noen talenter igjen eller om Norge er tømt, men det dukker jo opp stadig nye, sier han.

«X Factor» har premiere fredag 3. september, og slik ser sendeplanen ut fra premieren til livesendingene begynner den 8. oktober.

Fredag 3. september: Premiere, fra Bergen-audition.
Torsdag 9. september: Mer fra Bergen-audition.
Fredag 10. september: Oslo-audition.
Torsdag 16. september: Mer fra Oslo-audition.
Fredag 17.september: Trondheim-audition.
Torsdag 23. september: Mer fra Trondheim-audition.
Fredag 24. september: Bootcamp (100 deltakere blir til 24).
Torsdag 30. september: Dommercamp 1.
Fredag 1. oktober: Dommercamp 2.
Fredag 8. oktober: Første direktesendte delfinale med de 12 finalistene.

Se «X Factor»-premieren fredag klokken 20.00 på TV 2!