Ndure satte norsk rekord

Sprinteren Jaysuma Saidy Ndure senket sin egen norske rekord på 100 meter med ett hundredel til 10,00 sekunder i Rieti søndag.

Jaysuma Saidy Ndure (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Ndure endte på sjuendeplass i det sterke feltet i 100-meterfinalen. «Jays» satte sesongbeste allerede i det innledende heatet, som han vant på 10,07.

Jamaicanske Nesta Carter, som var bak «Jays» i det innledende heatet, løp finalen på sterke 9,78. Dermed tangerte Carter årsbeste i verden på distansen. Tiden er identisk med Tyson Gays bestenotering for året, som ble satt i London for drøye to uker siden.

Fem sprintere løp på tider under ti sekunder. Carter satte inn toppfarten i finalen og slo amerikanske Ryan Bailey med ett tidel. Mario Forsythe fra Jamaica og franske Christophe Lemaitre fulgte på de neste plassene. Samtlige satte personlige rekorder. Lemaitres tid er også fransk rekord.

Det er ikke første gang det settes raske tider i Rieti. I 2007 senket Carters landsmann Asafa Powell verdensrekorden til 9,74 på samme sted. (©NTB)