Nordea-siktet holder fast på sin uskyld

Kvinnen som politiet mener deltok i millionsvindelen i en Nordea-filial i sommer, blir framstilt for varetektsfengsling mandag. Men 49-åringen står fast på at hun ikke har noe med saken å gjøre.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Hun holder fast på at hun ikke har noe med dette å gjøre. Hun sier det ikke er henne, sier kvinnens forsvarer, advokat Øystein Storrvik til NTB.

Men politiet er uenig. De mener de har tatt riktig person og kommer derfor til å framstille 49-åringen for varetektsfengsling mandag. Fra før er en 35 år gammel antatt hovedmann og en 32 år gammel bankfunksjonær også siktet og varetektsfengslet i saken.

På bildene er kvinnen sammen med mannen politiet mener er den 35 år gamle hovedmannen i gigantsvindelen i bankfilialen på Tveita. Kvinnen utga seg for å være en av Norges rikeste kvinner, og med falske ID-papirer skal de to ha klart å få overført 89 millioner kroner til en annen konto.

Storrvik satt sammen med sin klient i politiavhøret søndag. Politiinspektør Gro Smogeli var raskt ute med å konstatere at overvåkingsbildene viser at de har tatt riktig person.

– Hun ligner på kvinnen på bildene. Godt politiarbeid og gode tips gjør at vi mener dette er den etterlyste kvinnen. Påtalemyndigheten mener derfor det er skjellig grunn til å mistenke kvinnen for delaktighet i bedragerisaken, sa Smogeli til NTB fredag kveld.

– Når min klient holder fast på at hun ikke har noe med dette å gjøre, så innebærer det at hun mener politiets standpunkt ikke er forenlig med det inntrykket bildene faktisk gir, sier Storrvik. (©NTB)