Tristan Miller (Foto: TV 2/)
Tristan Miller (Foto: TV 2/)

Maratonmannen føler seg som Forrest Gump

Tristan Miller skal løpe 52 maraton på 52 uker.

Tristan Miller fra Australia startet å løpe for fem år siden etter et samlivsbrudd. Da finanskrisen slo til for et års tid siden, gikk firmaet han jobbet i, konkurs og 33-åringen mistet jobben. I stedet for å finne seg en ny jobb, startet han nettsiden www.RunLikeCrazy.com for å gjennomføre et prosjekt som er komplett galskap. Han skal løpe 52 maraton på 52 uker. Den 34. maratonen startet i Stavanger med Miller på startstreken.

- En dag vil jeg ha det nummeret og fortjene det, sier Miller mens han ser på startnummeret til en konkurrent, som har nummer 52. Selv har han nummer 34 for å markere sin 34. maraton på like mange uker.

33-åringen solgte hus, bil og praktisk talt alt han eide for å realisere sin drøm.

- Nå eier jeg ingenting, men det er det beste året i livet mitt. Det finnes ingen bedre måte å gi seg selv den ultimate utfordring for både kropp og sinn, og samtidig få se hele verden. Det er ikke mulig å matche.

- Hva er det beste med å løpe?

- Det er vennskapet. Jeg har møtt fantastiske folk over hele verden, for løpere rundt verden er like. De gjør det for dem selv, de gjør det for å føle seg bra, sier Miller mens skydekket skifter fra solskinn til regn hvert femte minutt.

Han har en personlig sponsor men frykter at pengene ikke holder ut året. Derfor er Miller mottakelig for flere sponsorer når det gjenstår

18 maraton inkludert et 100 km løp som går i Antarktisk og koster ham ca 10.000 euro.

- Føler du deg av og til som Forrest Gump?

- Av og til, kanskje jeg tenker litt lenger en han, men det er omtrent det eneste også, sier Australieren mens han smiler. For løpet i Stavanger gikk unna på 3 timer og 20 minutter. Noe som var litt i raskeste laget, tatt i betraktning at han skal løpe et 100 km løp i Danmark påfølgende dag.

- Løpet starter klokken 07.00 om morgenen, jeg har ikke en gang en seng på ferjen men forhåpentligvis får jeg nok hvile.