SKAPER SPLITTELSE: Israels kulturminister Limor Livnat kritiserer boikotten fordi den skaper splittelse blant israels befolkning.  (Foto: SCANPIX)
SKAPER SPLITTELSE: Israels kulturminister Limor Livnat kritiserer boikotten fordi den skaper splittelse blant israels befolkning. (Foto: SCANPIX)

Israelske skuespillere boikotter bosetninger

En gruppe israelske skuespillere og manusforfattere nekter å opptre i israelske bosetninger på Vestbredden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Boikotten blir innledet få dager før Israels statsminister Benjamin Netanyahu og palestinerens leder Mahmoud Abbas møtes i Washington i et forsøk på å få i stand nye fredsforhandlinger.

Rammer nytt teater

I alt hadde 57 teaterfolk sluttet opp om aksjonen søndag. Den vil ikke minst kunne ramme et nytt teater som skal åpnes i Ariel i november. Ariel er en av de største bosetningene på Vestbredden, og teateret er statsfinansiert.

I kampanjen oppfordres lederne for de seks største israelske teatrene til å sette opp forestillinger kun i selve Israel, og ikke på okkupert område.

Kulturministeren kritisk

Boikotten har allerede blitt kritisert av enkelte andre skuespillere, og Israels kulturminister, Limor Livnat, fremholder at de som slutter opp om kampanjen, bidrar til å skape splittelse i det israelske samfunnet.

Samtidig er det grupper i Israel som er sterkt imot all forhandling med palestinerne. Søndag holdt en innflytelsesrik israelsk rabbiner en preken der han ba om at Gud må ramme palestinere og deres ledere med lidelse og død. (©NTB)