SENDER UTSTYR: Chiles gruvedriftsminister Laurence Golborne besøkte området hvor gruven ligger og viste frem utstyr som skal sendes ned til de 33 som sitter fast.  (Foto: SCANPIX)
SENDER UTSTYR: Chiles gruvedriftsminister Laurence Golborne besøkte området hvor gruven ligger og viste frem utstyr som skal sendes ned til de 33 som sitter fast. (Foto: SCANPIX)

Chile vurderer raskere redning fra gruva

Chilenske redningsarbeidere vurderer alternative planer for å hente opp de 33 gruvearbeidere som nå har sittet 23 dager i et underjordisk fangehull.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I mellomtiden opplyste lederen for redningsoperasjonen lørdag at det store boret som skal drille en tunnel ned til gruvearbeiderne, er i ferd med å monteres og at arbeidet kan begynne mandag.

702 meter

Andrés Sougarret sa at sjakten skal gå 702 meter i en rett linje til rommet i gruvegangen der arbeiderne søkte tilflukt, og at boringen kommer til å ta tre til fire måneder, slik det tidligere er varslet.

Smal sjakt

Ifølge planen skal det store australsk-produserte boret drille en 66 centimeter bred sjakt som skal brukes til å hale gruvearbeiderne opp en etter en.

Boret kan drille 20 meter per dag, først en smal sjakt, som deretter må utvides til å bli stor nok til at det blir plass til mennene.