Carlos Tevez (Foto: PAUL ELLIS/Afp)
Carlos Tevez (Foto: PAUL ELLIS/Afp)
Premier League

Tevez er Mancinis målkonge

Sjekk fakta og statistikk før søndagens fire Premier League-kamper.

Bolton – Birmingham | TV 2 Barclays Premier League HD 1 kl. 14.30
Innbyrdes

Bolton og Birmingham har spilt 114 kamper innbyrdes i ligaen. Bolton har vunnet flest med 46 seirer, mens Birmingham står med 37. De resterende 31 har endt uavgjort.

De står med 12 møter i Premier League. Bolton har vunnet seks av disse, mens Birmingham har fem seirer.

Bolton har vunnet de siste tre PL-kampene mot Birmingham. Det eneste tapet på de siste fem var 0-1-tapet på St Andrews i september 2007.

Birmingham har ikke vunnet på fire bortekamper mot Bolton i Premier League, og har tapt de tre siste bortekampene. Den eneste PL-seieren på seks besøk var 1-0-seieren i oktober 2003 – Mikael Forssell ble matchvinner.

Bolton
Manager Owen Coyle har vunnet begge oppgjørene i Premier League mot Alex McLeishs Birmingham – 2-1 med Burnley i oktober 2009 og 2-1 med Bolton 9. mai.

Dette er Boltons beste sesongstart på fire år. I 2006/07-sesongen tok de fire poeng på de to første kampene.

Bolton har bare tapt én av de siste åtte kampene mot lag fra Birmingham – 0-1 mot Aston Villa 3. april.

Johan Elmander scoret to mål da West Ham ble slått for en uke siden. Men, han har bare scoret to mål på 28 PL-kamper hjemme på Reebok Stadium – et snitt på én scoring per 992 minutter spilt.

Kevin Davies spiller sin 250. PL-kamp for Bolton. Han blir den tredje spilleren som når denne milepælen, etter Jussi Jääskeläinen (328 kamper) og Kevin Nolan (261 kamper). Davies mangler i tillegg kun ett ligamål på å nå 100 scoringer i England.

Hardhausen Kevin Davies kan få sin 250. ligakamp for Bolton. (Foto: Akira Suemori/Ap)
Hardhausen Kevin Davies kan få sin 250. ligakamp for Bolton. (Foto: Akira Suemori/Ap)

Birmingham
Har tatt fire poeng på de to første kampene – en tangering av klubbrekorden satt i 2003/04-sesongen.

De har kommet tilbake etter å ha ligget under i begge kampene så langt denne sesongen – uavgjort mot Sunderland etter 0-2 og seier mot Blackburn etter 0-1.

Alle fire PL-målene denne sesongen er scoret i andre omgang. Forrige mål i en førsteomgang var selvmålet av Burnley-keeper Brian Jensen i Birminghams 2-1-seier 1. mai.

The Blues har ikke vunnet på seks bortekamper i ligaen. Forrige trepoenger på bortebane kom da Portsmouth ble slått 2-1 9. mars.

De har heller ikke holdt nullen på ti bortekamper i PL. Vi må helt tilbake til desember 2009 for å finne forrige gang de inngikk baklengs, da Stoke ble slått 1-0.

Liverpool – West Bromwich | TV 2 Barclays Premier League HD 2 kl. 16.00
Innbyrdes

116 ganger har Liverpool og West Brom møtt hverandre i ligaen. Liverpool har vunnet snaut halvparten av gangene med 55 seirer, West Brom 28, og 33 har endt med poengdeling.

Liverpool har ikke tapt på 18 kamper i toppdivisjonen mot West Brom, og har vunnet de siste 11. Forrige gang West Brom unngikk tap var i 0-0-kampen på Anfield i gamle Division One i oktober 1984.

Man må helt tilbake til februar 1981 for å finne West Broms eneste seier på de siste 31 ligaoppgjørene. For 39 år siden, i februar 1981, vant West Brom 2-0 på The Hawthorns.

West Brom har aldri scoret mot Liverpool i Premier League. Åtte kamper har alle endt uten nettkjenning. Forrige gang de scoret var i gamle Division One i april 1986. Også da endte det med tap 1-2.

Liverpool
Dette er bare tredje gang på 29 år at klubben ikke har vunnet noen av de to første kampene i en sesong. I de to foregående sesongene hvor dette skjedde – 1997/98 og 2003/04 – vant de heller ikke den tredje kampen.

Liverpool har spilt 21 strake hjemmekamper i Premier League mot nyopprykkede lag uten å tape. Forrige tap kom mot Manchester City i mai 2003, da Nicolas Anelka senket de røde med to scoringer (1-2).

Fernando Torres har ikke scoret på ti kamper for klubb- og landslag. Det er hans verste måltørke på fem år – siden han spilte 17 kamper uten å score fra april til september 2005.

Fernando Torres (Foto: PHIL NOBLE/Reuters)
Fernando Torres (Foto: PHIL NOBLE/Reuters)

Steven Gerrard har scoret tre mål på de siste fem PL-kampene mot West Brom.

West Bromwich
Klubben har vunnet en av de to første kampene i en PL-sesong for andre gang i historien. De vant også en av de to første kampene i 2005/06-sesongen.

West Brom har ikke vunnet på 17 bortekamper i PL. I september 2008 slo de Middlesbrough 1-0. Det er klubbens lengste rekke uten borteseirer noensinne.

James Morrison spiller sin 100. Premier League-kamp.

Sunderland - Manchester City | TV 2 Barclays Premier League HD 3 kl. 16.00
Innbyrdes

Klubbene har møttes 118 ganger i ligaen. Sunderland har vunnet 43, Manchester City 55 og 20 kamper har endt uavgjort.

12 av møtene har vært i Premier League. Sunderland har vunnet bare én, Man. City hele ti, mens én kamp har endt med poengdeling.

Sunderlands seier kom i desember 2000 (1-0). Man. City har gått 12 strake kamper uten tap mot Mackems siden den gang.

Sunderland
Sunderland har bare tatt ett poeng på de to første kampene. Bare i én av Sunderlands ni foregående PL-sesonger har de mislyktes i å klare minst én trepoenger på de tre første kampene – 2005/06-sesongen tapte de alle tre og rykket til slutt ned.

Forrige sesong ledet Sunderland til pause i 14 av de 38 kampene og hadde den niende beste statistikken i den første omgangen. Men; de vant bare sju av de 38 andreomgangene og noterte seg for 18. plass om man ser på de siste 45 minuttene isolert.

Ingen Sunderland-spillere har scoret i andreomgangene i løpet av de siste ni PL-kampene. Boudewijn Zenden var den forrige som greide det, i 3-1-seieren over Tottenham i april.

Darren Bent har scoret fem PL-mål mot Manchester City, og scoret to ganger da Spurs vant 2-1 i Manchester i november 2008.

Manchester City
Roberto Mancini tok over ledelsen av klubben etter at Mark Hughes ble sparket i kjølvannet av 4-3-seieren mot dagens motstander Sunderland, 19. desember 2009. Siden den gang har de vunnet 12 av 23 PL-kamper under Mancinis ledelse og tatt 42 poeng – den femte beste statistikken i Premier League. Bare Chelsea, Manchester United (begge 52), Everton (45) og Arsenal (44) har gjort det bedre.

City har tatt fire poeng på to kamper. Uten seier i dag snakker vi klubbens dårligste sesongstart på fire år – siden de tok fire poeng på tre kamper sesongen 2006/07.

City har aldri vunnet flere enn tre strake PL-kamper med Mancini som manager.

De har heller ikke tapt på åtte bortekamper i ligaen – siden 1-2 mot Hull 6. februar. Unngår de tap mot Sunderland blir det deres lengste rekke uten bortetap i ligaen på 73 år.

Carlos Tevez har scoret 19 av klubbens 43 PL-mål under Mancini – 33,3 prosent av målene.

James Milner har scoret fire PL-mål mot Sunderland – alle på Stadium of Light. Han er akkurat nå en av tre bortespillere med flest scoringer på dette stadionanlegget – de to andre er Fredrik Ljungberg og Steffen Iversen.

Carlos Tevez og James Milner (Foto: JON SUPER/Ap)
Carlos Tevez og James Milner (Foto: JON SUPER/Ap)

Aston Villa – Everton | TV 2 Barclays Premier League HD 1 kl. 17.00
Innbyrdes

Aston Villa og Everton har møttes hele 190 ganger i ligaen tidligere. Aston Villa har vunnet 71, Everton 70, mens 49 har endt uavgjort.

Ingen andre oppgjør er spilt like mange ganger – Everton - Liverpool (182 møter) er det nærmeste man kommer.

De har møttes 36 ganger i Premier League. Aston Villa har vunnet 16 av disse, Everton sju, mens 13 har endt med poengdeling.

Villa har ikke tapt på åtte PL-kamper mot Everton.

Aston Villa
Villa har sluppet inn 20 mål på de siste ti PL-kampene, inkludert 1-7 mot Chelsea og 0-6 mot Newcastle.

Før dette brukte de 24 PL-kamper på å slippe inn samme antall mål.

Klubben solgte James Milner til Manchester City forrige uke. Milner scoret i fire av Villas seks foregående seirer i Premier League, inkludert de tre siste.

John Carew har scoret fire mål på de fem siste PL-kampene mot Everton.

John Carew (Foto: GRAHAM STUART/Afp)
John Carew (Foto: GRAHAM STUART/Afp)

Everton
Har tatt ett poeng så langt denne sesongen. Bare én gang i løpet av siste ti årene har de tatt færre poeng på dette stadiet av sesongen – i fjor hadde de ingen poeng etter to kamper.

Everton har bare vunnet to av de siste ti PL-kampene i august.

Klubben har ikke vunnet på de siste sju PL-besøkene i Birmingham, og spilt uavgjort fire ganger på rad. Forrige seier kom da de slo Birmingham 1-0 i oktober 2004.

Tim Cahill mangler to mål på å score 100 mål i engelsk ligafotball. Han har scoret fire mål på de siste fire PL-møtene mellom klubbene, inkludert tre mål på de to siste kampene på Villa Park.

Kilder: Infostrada.com og altomfotball.no