Denne 49 år gamle kvinnen deltok i millionsvindelen i en Nordea filial på Tveita.  (Foto: Politiet)
Denne 49 år gamle kvinnen deltok i millionsvindelen i en Nordea filial på Tveita. (Foto: Politiet)

Kvinne pågrepet i Nordea-saken

Politiet i Oslo pågrep fredag en 49 år gammel kvinne de tror er kvinnen som deltok i millionsvindelen i en Nordea-filial på Tveita i sommer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kvinnen fra Oslo ble pågrepet fredag ettermiddag.

– Påtalemyndigheten mener det er skjellig grunn til å mistenke kvinnen for delaktighet i bedragerisaken, sier politiinspektør Gro Smogeli.

Politiet gikk 19. august ut med etterlysning av en kvinne som var sammen med en fra før siktet 35 år gammel mann idet han oppsøkte bankfilialen på Tveita i Oslo.

– Den videre etterforskning vil kunne bekrefte eller avkrefte om den pågrepne er identisk med kvinnen som var i bankfilialen. Nye avhør og tekniske spor vil forhåpentligvis bringe dette på det rene, sier Smogeli.

Kvinnen vil bli avhørt i løpet av helgen, og vil bli framstilt for varetektsfengsling på mandag dersom siktelsen opprettholdes.

Storsvindel

Nordea-filialen på Tveita-senteret i Oslo hadde vært åpen en halvtime 20. juli, da en 35 år gammel mann og kvinnen på bildet kom inn i banken.

Kvinnen trakk en kølapp og gikk bort til skranken.

Med falsk ID utga hun seg for å være en av Norges rikeste kvinner. Hun fylte ut en fullmakt, som gjorde at 35-åringen hun var sammen med i banken kunne disponere kontoen – en konto med 89 millioner kroner.

Varetektsfengslet

Den 35 år gamle mannen ble onsdag i forrige uke varetektsfengslet i Oslo tingrett i fire uker med brev-, besøks- og mediaforbud.

– Han bekrefter at han var sammen med en kvinne i en Nordea-filial. Han sier lite annet som kan bringe identiteten hennes på det rene, sa politiinspektør Gro Smogeli i Finans- og miljøkrimseksjonen ved Oslo politidistrikt til TV 2 Nyhetene.

Politiinspektøren beskrev bedrageriet overfor TV 2 onsdag som «utrolig» og som «en fantastisk historie».

En 32 år gammel bankansatt, som også er siktet i saken, skal ha utstedt en fullmakt som gjorde at 35-åringen urettmessig fikk tilgang til bankkontoen. På kontoen stod det 89 millioner kroner.

(NTB / TV 2 Nyhetene)