Rok Elsner (Foto: Hallgeir Johansson/fkh.no)
Rok Elsner (Foto: Hallgeir Johansson/fkh.no)

Haugesund signerte slovener

Midtstopperen Rok Elsner (24) er klar for FK Haugesund.

Se Haugesund - Tromsø på TV 2 SUMO lørdag kl. 17.00.

FK Haugesund har signert den slovenske midtstopperen Rok Elsner. Det bekrefter klubben på sin offisielle nettside fkh.no fredag.

24-åringen har trent med klubben de siste par dagene og imponerte nok til at Haugesund-ledelsen valgte å gi ham en kontrakt ut året.

Kjapp signering
Elsner kommer gratis etter at kontrakten med den kuwaitiske klubben Al Arabi løp ut.

- Han har vært her i et par dager og har signert for ut året. På bakgrunn av det vi har sett blir det en spennende mann å følge, sier sportssjef i FHK, Asbjørn Helgeland, til TV 2 Sporten.

Han innrømmer at klubben gjerne ville fulgt sloveneren over lengre tid, men er komfortabel med kjøpet.

- Tiden er knapp, overgangsvinduet stenger snart og vi trenger flere forsvarsspillere. Vi har hatt inne en del spillere på prøve i det siste og han (Elsner) var såpass spennende at vi valgte å gi han sjansen til å overbevise ut over høstsesongen.

Helgeland informerer om at Elsner ikke vil bli spilleklar til morgendagens hjemmekamp mot Tromsø.

Han forteller også at det ikke er noe som tyder på at noen flere spillere vil ankomme eller forlate Haugesund Stadion før overgangsvinduet stenger.

- Tøff kamp mot Tromsø
Haugesunde er sammen med Vålerenga og Rosenborg det eneste laget i Tippeligaen som ikke har tapt på hjemmebane i Tippelgiaen denne sesongen.

Helgeland håper ikke at Tromsø knuser den statistikken lørdag ettermiddag.

- Det blir en spennende kamp. Vi har vært gode hjemme og fikk endelig uttelling borte sist. Så får vi bare håpe at det ikke gjør at den gode hjemmestatistikken ryker i samme slengen. Jeg tror det blir en tøff kamp og vet at Tromsø ikke vil undervurdere oss.

Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Asbjørn Helgeland (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)
Asbjørn Helgeland (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)

Trygg på fornyet Tippeliga-kontrakt
Den gode hjemmestatistikken er hovedgrunnen til at laget ligger trygt plassert midt på tabellen. Sportssjefen tror nedrykksspøkelset er jaget bort for denne gang.

- Veldig mye skal gå galt dersom vi ikke skal beholde plassen nå og vi har så smått begynt å planlegge ny Tippeliga-sesong, sier han.

Helgeland drømmer nå om at Haugesund skal ende på øvre halvdel av tabellen.

- Vi har tatt mye poeng og spilt god fotball. Nå gjelder det bare å holde sulten oppe i spillergruppen. Vi må ikke bli fornøyde. Holder vi sulten oppe er det mulig å ende høyere på tabellen.

Se Haugesund - Tromsø på TV 2 SUMO lørdag kl. 17.00.