Paul Scholes, Dimitar Berbatov (Foto: EDDIE KEOGH/Reuters)
Paul Scholes, Dimitar Berbatov (Foto: EDDIE KEOGH/Reuters)

Scholes er mannen West Ham bør frykte

Les hvorfor her - og sjekk fakta og stats foran dagens Premier League-kamper!

* Det er scoret 64 mål på 20 Premier League-kamper denne sesongen. Det er det største antallet mål etter to runder som er scoret etter at divisjonen ble redusert til 20 lag. Rekorden etter tre runder er 92 mål – satt i 2000/01-sesongen.

Blackburn Rovers – Arsenal | TV 2 Barclays Premier League HD 1 kl. 13.45
Innbyrdes
Lagene har møtt hverandre 104 ganger i ligaen. Blackburn har vunnet 25, Arsenal 50, mens 29 har endt med poengdeling.

I Premier League har de spilt 32 oppgjør mot hverandre. Blackburn har vunnet åtte, Arsenal 17 og sju har endt uavgjort.

Arsenal har vunnet fire av de siste fem PL-kampene mot Blackburn, men tapte det siste oppgjøret 1-2 på Ewood Park 3. mai.

Blackburn Rovers
Manager Sam Allardyce er ubeseiret i de siste sju PL-hjemmekampene mot Arsenal (fire seirer, tre uavgjort). Den eneste gangen han har tapt mot Arsene Wengers menn på hjemmebane i PL var for åtte år siden, da Bolton røk på et 0-2-tap på Reebok Stadium i april 2002.

Blackburn var ubeseiret i samtlige fire hjemmemøter mot de såkalte Big Four-lagene forrige sesong – de spilte uavgjort mot Liverpool, Chelsea og Manchester United, og vant mot Arsenal.

Blackburn er én seier unna deres 1000. seier i toppdivisjonen – bare 11 klubber har greid dette tidligere.

Keeper Paul Robinson har et noe anstrengt forhold til Arsenal. Han har sluppet inn 48 mål på 17 PL-kamper mot londonerne – et gjennomsnitt på 2,8 baklengs per kamp. Det er flere enn noen annen keeper i PL-historien mot Gunners.

Mame Biram Diouf scoret hattrick i Ligacupen tidligere i uken.

Arsenal's Andrey Arshavin, center, celebrates with teammate Theo Walcott, right and watched by Blackburn's Paul Robinson, 2nd left, after scoring his teams opening goal against during their English Premier League soccer match at the Emirates stadium in London, Saturday, March 14, 2009. (Foto: Odd Andersen/AP)
Arsenal's Andrey Arshavin, center, celebrates with teammate Theo Walcott, right and watched by Blackburn's Paul Robinson, 2nd left, after scoring his teams opening goal against during their English Premier League soccer match at the Emirates stadium in London, Saturday, March 14, 2009. (Foto: Odd Andersen/AP)

Arsenal
Arsenal har ikke vunnet på fem bortekamper i Premier League. Forrige trepoenger kom mot Hull 21. mars (3-1). Blir det ikke seier mot Blackburn er det en tangering av klubbens lengste rekke uten seier på bortebane i Premier League.

Robin van Persie er to scoringer unna sitt 50. PL-mål. Scorer han to mot Blackburn blir han den fjerde nederlenderen som når denne milepælen, etter Jimmy -Floyd Hasselbaink (127 mål), Ruud van Nistelrooy (95 mål) og Dennis Bergkamp (87 mål).

Van Persie har scoret åtte mål på åtte PL-kamper mot Blackburn, inkludert scoring i hver av de siste fire kampene mot dem. Det er flere enn mot noen annen PL-klubb han har møtt.

Blackpool – Fulham | TV 2 Sumo kl. 16.00
Innbyrdes
Klubbene har 98 møter bak seg i ligaen. Blackpool har vunnet 36, Fulham 33 og 29 har endt uavgjort.

Dette er første møte mellom klubbene på over 11 år – siden Fulhams 4-0-seier på det tredje øverste liganivået i mars 1999.

Fulham har bare tapt én av de siste 13 oppgjørene mellom klubbene (1-2 på Bloomfield Road på tredje øverste nivå i februar 1998).

Forrige gang klubbene møttes i toppdivisjonen var for 43 år siden. Det oppgjøret endte 2-2.

Blackpool
Dette er første kamp i toppdivisjonen på Bloomfield Road på 39 år. Forrige kamp var mot Manchester United i gamle Division One 1. mai 1971. Den endte 1-1.

Blackpool og West Bromwich er den niende og tiende nyopprykkede klubben som taper med seks eller flere mål i løpet av en sesong. Av de resterende åtte klubbene som tapte med tilsvarende margin var det bare Sunderland som unngikk nedrykk (i 2007/08-sesongen tapte Sunderland 1-7 mot Everton, men reddet plassen mot slutten av sesongen).

Forrige hjemmeseier i toppdivisjonen kom også mot en motstander fra London. 26. april 1971 ble Crystal Palace slått 3-1.

Med Blackpool-seier blir det første gang noensinne at samtlige nyopprykkede klubber vinner sin første hjemmekamp i en PL-sesong (Newcastle og West Brom har allerede vunnet sine åpningskamper hjemme).

Fulham
Fulham-manager Mark Hughes har tidligere scoret på Bloomfield Road – i Chelseas 4-1-seier i Ligacupen i september 1996.

Det er nesten seks år siden de vant en bortekamp i Premier League mot et nyopprykket lag. Totalt har ikke Fulham vunnet på 15 bortekamper i PL mot slike lag – forrige borteseier (1-0) var mot Norwich i desember 2004.

De har heller ikke vunnet på 19 bortekamper i PL. Forrige sesong vant de kun én bortekamp – åpningskampen mot Portsmouth (1-0).

Denne helgen er det ni år siden Bobby Zamora scoret mot Blackpool – for Brighton i 4-0-seieren på hjemmebane på det tredje liganivået i engelsk fotball (27. august, 2001).

Brede Hangeland (Foto: EDDIE KEOGH/Reuters)
Brede Hangeland (Foto: EDDIE KEOGH/Reuters)

Chelsea – Stoke City | TV 2 Barclays Premier League HD 1 kl. 16.00
Innbyrdes
Chelsea og Stoke står med 72 møter i ligaen. Chelsea har vunnet 34, Stoke 22, og 16 har endt uavgjort.

Chelsea er ubeseiret i de foregående åtte ligakampene mot Stoke, inkludert seirer i de siste seks kampene. Forrige tap (0-3) kom i april 1975 i gamle Division One.

Manchester United er det eneste andre laget som har vunnet samtlige av de fire siste PL-kampene mot Stoke.

Chelsea vant 7-0 på Stamford Bridge i forrige oppgjør, 25. april. Det var Stokes største tap i toppdivisjonen på 108 år.

Chelsea
Londonerne er den første klubben i toppdivisjonens historie som har en positiv målforskjell på 12 mål etter to kamper. De er også den første klubben i øverste divisjon som scorer 12 mål på de første to kampene på 48 år. Wolves var det forrige laget som greide det, i gamle Division One i 1962-63-sesongen. Rekorden innehas av Preston North End, som noterte seg for hele 13 scoringer i 1889/90-sesongen.

Scorer Chelsea seks mål mot Stoke setter de ny rekord for flest scorede mål på de første tre kampene i en sesong. Sheffield Wednesday står med rekorden på 17 mål, satt i 1931/32-sesongen.

Chelsea er også første klubb i PL-historien som vinner med seks måls margin i to strake kamper i samme sesong. Fire av de foregående fem PL-kampene har alle endt med seks eller flere scorede mål for Chelsea.

Chelsea har scoret 29 mål på de siste fem PL-kampene uten å slippe inn et mål. Rekken startet med den nevnte 7-0-seieren på Stamford Bridge.

Det er 496 minutter (åtte timer og 16 minutter) siden Chelsea sist slapp inn et mål i Premier League. Gareth Bale var målscorer da Tottenham slo Chelsea 2-1 hjemme, 17. april.

Didier Drogba har scoret hattrick i Chelseas to siste kamper på Stamford Bridge. Han har også vært direkte involvert i 12 av klubbens siste 29 mål – sju scoringer og fem målgivende.

Nicolas Anelka og Didier Drogba (Foto: ANDREW YATES/Afp)
Nicolas Anelka og Didier Drogba (Foto: ANDREW YATES/Afp)

Stoke
Stoke har tapt de to første kampene denne sesongen – det er deres verste sesongstart i PL noensinne. Med tap mot Chelsea tangeres klubbrekorden for den verste sesongstarten i toppdivisjonen, satt for 104 år siden – i 1906/07-sesongen. Den gangen havnet de på sisteplass og rykket rett ned.

Stoke har tapt sju og spilt én uavgjort på de siste åtte møtene med Big Four-lag. Det ene poenget kom mot Liverpool på Anfield i september 2008.

Stoke har heller ikke scoret mer enn ett mål i de siste sju PL-kampene. Forrige gang de scoret flere var i 2-1-seieren mot Portsmouth 20. februar.

Tuncay får sin 100. opptreden i PL om han får spilletid. Han har scoret 19 mål på 99 kamper for Middlesbrough og Stoke.

Tottenham – Wigan Athletic | TV 2 Barclays Premier League HD 2 kl. 16.00
Innbyrdes
Lagene står med ti møter innbyrdes i ligaen. Spurs har vunnet fem ganger og Wigan én gang.

Spurs vant de to foregående oppgjørene mellom klubbene – 9-1 på White Hart Lane i november 2009 og 3-0 på DW Stadium 21. februar.

Tottenhams 9-1-seier var bare den andre gangen i PL-historien at et lag scorer ni mål i en kamp. Manchester United er det andre – de vant 9-0 hjemme mot Ipswich i mars 1995. Det er også Wigans største tap i toppdivisjonen – en rekord de tangerte etter 0-8 for Chelsea på forrige sesongs siste dag.

Tottenham
Spurs har ikke tapt på 12 hjemmekamper i ligaen – ikke siden 0-1-tapet for Wolves i desember 2009. Rekorden, satt under nåværende manager Harry Redknapp, er på 13 kamper. Den ble satt i perioden desember 2008 til august 2009.

Klubben har bare tapt fire av 35 hjemmekamper i PL under Redknapp. 24 av dem har endt med seier. De har i tillegg bare sluppet inn 17 mål i denne perioden – færre enn noen annen klubb i divisjonen.

William Gallas har signert for klubben. Han blir den første spilleren i historien som har spilt ligafotball for rivalene Chelsea, Arsenal og Tottenham.

William Gallas (Foto: ADRIAN DENNIS/AFP)
William Gallas (Foto: ADRIAN DENNIS/AFP)

Jermain Defoe er usikker med skade foran denne kampen. Han har scoret seks mål på de foregående to ligakampene mot Wigan, inkludert fem i 9-1-seieren. Han er bare den tredje spilleren som scorer så mange mål – etter Alan Shearer og Andy Cole.

Gareth Bale spiller sin 50. PL-kamp.

Wigan
Klubben har bare vunnet ni av de siste 40 PL-kampene under manager Roberto Martinez, tapt 22 og sluppet inn 89 mål – et gjennomsnitt på 2,2 mål per kamp. Den eneste klubben som har tatt færre enn Wigans 36 poeng siden starten av 2009/10-sesongen er West Ham – med 35 poeng.

Wigan står med ti baklengsmål i klubbens to første kamper så langt – det er flest av samtlige klubber i Premier League, og flest i toppdivisjonen siden Manchester City slapp inn ti mål i deres to kamper for 48 år siden (Division One, 1962/63-sesongen).

Målforskjellen på ti minusmål er også den verste av en klubb i toppdivisjonen på 104 år – siden Manchester Citys 11 minusmål i 1906/07-sesongen.

Taper Wigan mot Spurs tangerer de klubbens lengste rekke med strake bortetap. I perioden september – desember 2008 tapte de sju bortekamper på rad.

Wolverhampton – Newcastle | TV 2 Barclays Premier League HD 3 kl. 16.00
Innbyrdes
78 ganger har Wolves og Newcastle møtt hverandre i ligaen. Av de møtene har Wolves vunnet 33, Newcastle 27 og 18 har endt med poengdeling.

Dette er første gangen klubben møtes på sju år – siden 1-1-kampene i 2003/04-sesongen.

Wolves er ubeseiret i de foregående tre ligakampene mot Newcastle. Deres eneste tap på de siste åtte var 1-2-tapet på St James Park i andre divisjon 2. juledag 1992.

Newcastle har ikke vunnet på 13 kamper i øverste divisjon på Molinuex. Man må 52 år tilbake i tid for å finne forrige seier, da Ulvene ble slått 3-1 i gamle Division One i september 1958.

Wolves har scoret i de siste 21 hjemmekampene mot Newcastle i toppdivisjonen.

Wolves
Med seier mot Newcastle har Wolves sikret seg deres beste start i toppdivisjonen på 33 år.

Wolves har bare tapt to av de foregående 12 PL-kampene.

Ulvene har heller ikke tapt på de siste fem hjemmekampene i Premier League. De eneste tapene på de siste ni hjemmekampene har vært mot Chelsea og Manchester United.

Med seier mot Newcastle er det første gangen noensinne at de vinner tre strake kamper på Molineux i Premier League.

Christophe Berra spiller sin 50. ligakamp for Wolves.

Newcastle
Med seier er det klart at Newcastle har gjort sin beste PL-start på ti år – siden de tok seks poeng på de tre første kampene i 2000/01-sesongen. Den sesongen avsluttet de på en 11. plass.

Newcastle har ikke vunnet på sju bortekamper i PL og har tapt fire siden 3-2-seieren over West Brom i februar 2009.

Newcastle har heller ikke scoret i de siste fire bortekampene i Premier League. Andy Carrolls mål i 1-1-kampen mot Stoke i april 2009 er zebratrøyenes forrige nettkjenning på bortebane.

Newcastle har også sluppet inn mål i 11 bortekamper på rad i PL. Forrige gang de holdt nullen var mot Portsmouth i desember 2008.

Andy Carroll ble den yngste Newcastle-spilleren noensinne til å scoret et PL-hattrick for klubben da han scoret tre i 6-0-seieren over Aston Villa. Han var 21 år og 228 dager gammel.

Andy Carroll (Foto: Owen Humphreys/Pa Photos)
Andy Carroll (Foto: Owen Humphreys/Pa Photos)

Joey Barton spiller sin 50. ligakamp for Newcastle United.

Manchester United – West Ham | TV 2 Barclays Premier League HD 1 kl. 18.30
Innbyrdes
Manchester United og West Ham United har spilt 110 kamper innbyrdes i ligaen. Man. United har vunnet 50, West Ham 37, mens 23 har endt uavgjort.

30 av kampene er spilt i Premier League. Av disse har Man. United vunnet 19, West Ham fire, mens sju har endt uavgjort.

Manchester United har tatt flere PL-seirer (19), scoret flere mål (64) og tatt flere poeng (64) mot West Ham enn noen annen klubb.

Man. United har vunnet de siste fem PL-kampene mot West Ham. Forrige tap (1-2) kom på Upton Park i desember 2007.

West Ham har ikke scoret på fire PL-kamper mot Man. United. Det utgjør 442 minutter (sju timer og to minutter) med spilletid. Dean Ashton scoret sist, da West Ham tapte 1-4 i mai 2008.

West Ham har tapt de tre siste PL-kampene på Old Trafford. Forrige seier kom på sesongens siste dag i mai 2007 (1-0). På de foregående 18 ligakampene borte mot Manchester United har de bare tatt to seirer.

Manchester United
Med seier mot Hammers blir det Man. Uniteds beste PL-start på fire år – siden de vant de tre første kampene i 2006/07-sesongen.

Klubben er to mål unna deres 1700. ligamål under manager Sir Alex Ferguson. Det første ligamålet i Fergusons tid som manager ble scoret av John Sivebæk i 1-0-seieren mot QPR i gamle Division One, 22. november 1986.

Det er 18 år siden Manchester United tapte en av de to første PL-kampene på Old Trafford – 19. august 1992 endte det med 0-3-tap mot Everton i Uniteds første hjemmekamp i Premier League.

Paul Scholes har scoret åtte PL-mål mot West Ham, og scoret sitt eneste hattrick i Premier League på Old Trafford mot nettopp Hammers (7-1 i april 2000).

Dimitar Berbatov er én scoring unna 50 PL-mål. Han har scoret 49 mål på 136 PL-kamper for Tottenham og Man. United.

Dimitar Berbatov (Foto: Tim Hales/Ap)
Dimitar Berbatov (Foto: Tim Hales/Ap)

West Ham United
Manager Avram Grant har tapt begge sine to foregående PL-kamper på Old Trafford: 0-2 med Chelsea i sin første kamp som manager i september 2007, og 0-5 som Portsmouth-sjef forrige sesong.

West Ham tapte sine to første kamper i en PL-sesong for første gang på ti år. Med tap mot Manchester United er det første gangen i PL-historien at Hammers taper de tre første kampene.

Fire av de siste seks gangene en PL-klubb har tapt de tre første kampene har det endt med nedrykk – unntaket siden 2002 er Bolton Wanderers. To ganger har de unngått nedrykk etter å ha tapt de tre første (2007/08 og 2009/10).

West Ham har ikke vunnet på 19 bortekamper i Premier League.

Frederic Piquionne scoret to ganger mot såkalte Big Four-lag forrige sesong – i Portsmouths 1-2-tap for Chelsea og i 2-0-seieren hjemme mot Liverpool i desember 2009.

Kilde: Infostrada.com og altomfotball.no