Mistenkelig dødsfall i Bodø

Politiet etterforsker et mistenkelig dødsfall etter at en mann i 60-årene ble funnet død i sitt hjem på Tverlandet utenfor Bodø sist uke.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Han ble funnet i sin egen leilighet torsdag forrige uke, og da ble leiligheten umiddelbart stengt av. Obduksjonen startet mandag, og onsdag fikk rettsmedisinere endelig konkludert med at han har skader som de mener er mistenkelige og som han har dødd av, opplyser politiinspektør Heidi Kløkstad i Salten politidistrikt til NTB.

Sist sett 17. august

Siste sikre observasjon av mannen ble gjort tirsdag 17. august. Politiet er foreløpig interessert i informasjon knyttet til de to dagene fram til den døde ble funnet.

– Dødstidspunktet er ikke klart. I den tidlige fasen av etterforskningen som vi nå er inne i, må vi kartlegge om han har vært utsatt for en straffbar handling, hvor den i så fall er begått og hvem som eventuelt har utført den, sier Kløkstad.

Kriminalteknikere startet umiddelbart å undersøke boligen, og det er allerede foretatt en rundspørring i nærområdet. Politiet har avhørt flere vitner og vil fortsette med det i neste uke.

Vitneavhør har ikke gitt svar

Foreløpig har verken spor i leiligheten, vitneavhør eller rundspørringen gitt noe entydig svar på hva som har skjedd.

– Dette er ikke en mann som er godt kjent for oss fra før. Han tilhører ikke noe belastet miljø. Derfor har vi nå startet å nøste oss bakover i tid. Foreløpig siste observasjon av mannen er tirsdag 17. august. Derfor må han ha dødd en gang mellom da og torsdagen da han ble funnet, sier Kløkstad. (©NTB)