Edru igjen : Fotball proffen Claus Lundekvam har vunnet sin viktigste kamp   mot alkohol narkotika. (Foto: Kim Molander, © ps)
Edru igjen : Fotball proffen Claus Lundekvam har vunnet sin viktigste kamp mot alkohol narkotika. (Foto: Kim Molander, © ps)

– En utrolig utfordring å leve med all galskapen jeg har gjort

Derfor ble Claus Lundekvam avhengig av kokain og alkohol.

TV 2 Sportens nye ansikt, Claus Lundekvam, snakker i «Fredag» med Stål Talsnes ut om den vanskelige perioden med alkohol- og narkobruk.

Taklet ikke overgangen

Lundekvam sto frem tidligere i sommer på TV 2 Sporten med sin sterke historie. I Fredag røper Lundekvam grunnen til at han falt ut i misbruk.

– Det ble en veldig tøff tid etter at jeg ga meg med fotball. Overgangen fra den livsstilen og den statusen og egoet du har som profesjonell fotballspiller så lenge. Når den dagen plutselig er vekke, og hverdagen med det sosiale og fotball og du ikke får det adrenalinet med å løpe ut for 20-50.000 mennesker det er en tøff overgang som jeg trodde jeg kunne takle, men det kunne jeg ikke, sier Lundekvam.

– Utfordring resten av livet

Det førte til at misbruk av alkohol og narkotika tok over livet hans.

– Da valgte jeg en del andre utveier som viste seg å være veldig gal, sier han.

Lundekvam innrømmer at han også drakk en del mens han spilte, men han drakk ikke så mye at det ble noe problem før han la opp.

– Dette er en utrolig utfordring for meg resten av livet å leve med all galskapen jeg har gjort under bruken av alkohol og kokain de årene jeg gjorde det. Men det er også en påminnelse til meg at dit vil jeg aldri tilbake, for jeg vet til syvende og sist at holder jeg meg edru er jeg en snill og grei gutt, uttaler fotballstjernen.

Claus Lundekvam var proff i England i ti år, og har nylig tatt fatt på sin nye jobb som ekspertkommentator for Premier League i TV 2.

Se «Fredag» på TV 2 fredag klokka 18.55

Se intervjuet da en gråtkvalt Lundekvam sto frem med misbruket på TV 2 Sporten i sommer:

432707