Hushjelp straffet med spikre i kroppen

En srilankisk kvinne har fått operert ut 19 spikre etter at hun skal ha blitt mishandlet av sin saudiarabiske arbeidsgiver.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I alt har den 49-årige trebarnsmoren fått dyttet inn 24 spikre i hendene, beina og pannen under sitt fem måneder lange opphold i Saudi-Arabia.

Mishandlingen skal ha blitt utført av det saudiarabiske paret kvinnen jobbet for, og skjedde ifølge hennes egen forklaring etter at hun klaget over at arbeidet var for tungt.

Da hun nylig kom hjem til Sri Lanka, hadde hun store smerter og problemer med å gå. Hun ble brakt til lege av familien sin, og denne uken ble 19 av spikrene operert ut. De fem siste sitter imidlertid slik at det vil være fare for alvorlige nerveskader hvis de fjernes.

- Hver gang jeg ikke ville jobbe fordi jeg var sliten, truet de med å drepe meg og dyttet spikre i kroppen min, sier L.T. Ariyawathi til en srilankisk avis. Hun skal ifølge nyhetsmeldinger ha vært sterkt traumatisert og er ute av stand til å forklare seg detaljert om hva hun er blitt utsatt for.

13 av spikrene som ble fjernet, var cirka 5 centimeter lange. En av spikrene var plassert over øyene. (©NTB)